Презентація § 8. Узагальнення теми 1 «Що таке суспільство та історія»

Про матеріал
Презентація до уроку за підручником Вступ до історії України та громадянської освіти. 5 клас. Мокрогуз О.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнення теми 1 «Що таке суспільство та історія»

Номер слайду 2

ЗАПИТАННЯ ТА ЗАВДАННЯ1. Створи розповідь про наслідки зображеного на фотографії, що демонструє випадок зі шкільного життя.2. Створи розповідь за фотографіями, описавши уявну ситуацію та використавши поняття «подія», «явище», «причина», «особливість», «умова», «наслідок».

Номер слайду 3

Перед вами кросворд. Створи до поданих слів короткі визначення, але так, щоб вони не повторювали визначення, подані в підручнику. Наприклад, «Громадянська освіта — освіта, яка готує людей до життя в демократичному суспільстві». Обери не всі, а декілька слів (не менше 3х). За горизонталлю: 2. Пам’ять. 4. Особливість. 5. Факт. 6. Різноманітність. 8. Причина. 10. Фейк. 12. Історія. 14. Потреби. 16. Наслідок. За вертикаллю: 1. Суспільство. 3. Подія. 7. Громадянська. 9. Явище. 11. Умова. 12. Історик. 13. Судження. 15. Поняття.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Поєднай групу ознак ідентичності та їх зміст, виконавши вправу: https://learningapps.org/watch?v=pyjc0n3h522

Номер слайду 6

Як за допомогою цих малюнків, що зображують події минулого, пояснити, що таке «порушення прав людини» і навіщо потрібні демократія та свобода?

Номер слайду 7

Співставте окремі права з групами, до яких вони належать виконавши вправу: https://learningapps.org/watch?v=p3mggir4c22 Поділи твердження на правильні та неправильні, виконавши вправу: https://learningapps.org/view23733969

Номер слайду 8

Подані нижче зображення, на твою думку, є фактами, фейками чи судження-ми? Чому ти так вважаєш? Що з історії України символізують ці зображення?

Номер слайду 9

Пройти тест: Головні цілі пізнання минулогоhttps://naurok.com.ua/test/join?gamecode=9741211

pptx
Додано
13 листопада 2022
Переглядів
414
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку