Відомі сучасні українці

Про матеріал
Виступ вчителя до заходу з просвітницької діяльності, що спрямований на знайомство дітей з відомими сучасними особистостями, які можуть стати прикладами для розвитку в різних сферах життя.
Перегляд файлу

 «Відомі сучасні українці»

Зміст

  • Знайомство
  • Особистий вклад в сучасну ситуацію
  • Історія
  • Аналіз кар’єрного зростання
  • Головні чинники професійного успіху
  • Висновки

Відразу як я почула завдання, згадала про Ольгу Слащеву, більш відому як Ольга Ель Рай.  Це продюсера, яка заснувала спілку «Креативні сили України», що зробило її відомою в багатьох країнах світу, але щодо її успіху у професійній реалізації, історія не менш надихаюча. Знайти її непросто, але постійні підписними соціальних мереж вже знають, що колись вона мала напрочуд слабке здоров’я і повинна була проживати в складних умовах спеціального інтернату, де мрія стати телезіркою здавалася нездійсненною. Але, наполегливість цієї жінки не знала меж, тому вона знову і знову йшла на прослухування, погоджувалася на стажування без оплати та постійно навчалася.

Знайомство

Ольга має дві вищі освіти (фахова – продюсер, та додаткова філологічна) в відомих університетах, працювала з 3 відомими телеканалами – була журналістом, спеціальним репортером та телеведучою в СТБ, 1+1 та CNL.  Довгий шлях привів її до компанії FILM.UA Group, де вона нарешті почала працювати за фахом продюсерки, а вже після цього стала генеральним директором  (CEO) в Videomatica Production і тренером власної Videomatica Academy. Вона пише книжки, кожен день записує навчальні матеріали для своїх студентів з професійної режисури та монтажу, а також знімає надихаючі ролики, які допомагають багатьом людям знайти себе. Наразі вона займається також тим, що об’днує творчих українців задля створення професійного контенту та розповсюдження його в противагу дезінформації від Росії, психологічної підтримки українців та союзників, а також створення позитивного образу України у соціальному медіа просторі.

Особистий вклад Ольги в сучасну ситуацію на Україні

Я сама приєдналася до цього об’єднання, коли ще мала змогу регулярно виходити на зв’язок, і також особисто дуже вдячна Ользі за її щоденні ролики в підтримку психологічного здоров’я.  Читаючи відгуки багатьох людей, я бачу що не мені одній вони допомагали в складний період. Тому я вважаю, що це справжній професійний успіх – допомагати іншим через те, що тобі найбільше подобається. Самореалізація Ольги як продюсерки підтримує мільйони українців по всьому світу, допомагає наблизити перемогу України та знайти нових спонсорів, союзників тощо. Креативні сили України збирають мільйони гривень на нашу армію кожного місяця і це досягнення, на яке неможливо не зважати. Вона створює інформаційний тиск, від якого інші країни не можуть відсторонитися, адже тепер стан України  є постійним приводом для обговорення у новинах.

Історія

В перший день війни, росіяни почали інформаційний тиск, називаючи її «спецоперацією» та поширюючі фейки з кадрами як українська влада передає державні симвои і тікає з країни, а люди радо зустрічають військових, мирно здаючи свої міста. Було зрозуміло, що ці світлини розходяться по всьому світу і потрібно було швидко організовувати силу супротиву, яка покаже що насправді відбувається у світі.

Зважаючи на те, що Ольга і раніше займалася патріотичною анімацією, вона за перший день знайшла людей, які на волонтерських засадах погодилися створювати відповідний контент в вигляді тематичних сторінок в соціальних мережах, створення відео, фото, спеціальних сайтів, анімацій та багато інших речей з реальними новинами. Але, коли більше 40 тисяч людей об’єдналися, стало помітно іншу проблему – психологічний стан українців. І тоді креативні сили почали розвиватися в ще одному напрямку – Ольга та декілька її учениць записують подкасти та марафони з психологічної  підтримки під час війни, застосовуючи свої фахові знання задля допомоги людям поряд та за кордоном. Наразі постійно виходять майстер-класи, марафони та інші безкоштовні активності, в тому числі чати щоденної підтримки, де учасники проекту переживають болючі моменти та знаходять сили йти далі.

Втративши одного з домашніх улюбленців та розуміючи ризик, що інша також вже не видужає, я сама стала проходити марафон і зрозуміла, що він працює. Це щоденний самоаналіз та маленькі завдання, спрямовані на особисті перемоги, які допомагають утримуватися тут і зараз, не впадаючи у почуття паніки. Всі сто днів я пройти не змогла, так як не мала змоги заходити в мережу, але навіть рідкісні завдання дали зрозуміти, що в ці часи я почувалася набагато краще, фокусуючись на правильних речах.  Щоденне завдання може розвивати мене з точки зору креативного мислення, або просто виводити зі стану емоційного потрясіння під час новини, що мій дім розбомбили.

Для мене особисто серйозним показником є те, що багато людей відправляли свої відгуки на марафон, і я сама бачила як змінюються повідомлення від учасників. Коли було завдання аналізувати первинні  цілі на марафоні, багато хто помітив, що фокус змінився з виживання, на початок нового життя. Це реальні показники того, як працюють креативні сили України, адже фінансову сторону я зараз побачити не можу – доступ до інтернету в мене обмежений і останні данні, які я бачила, стосувалися тижневої давнини. Але вони теж вражають.

Аналіз кар’єрного зростання

Згадуючи біографію Ольги з постійними відмовами та безоплатною роботою, її важно від самого початку назвати успішною людиною. Але, безперечно можна назвати наполегливою, адже вона погоджувалася на волонтерство замість заробітку, лишень б бути там, де їй справді хочеться.

Вона робила помилки і висновки, які зараз презентує у вигляді книг, але найголовніше -  винайшла власний спосіб досягнення творчої самореалізації в обраному фасі, чому і навчає на власних курсах. Це не тільки просуває вперед учнів як фахівців, а й допомагає їм знайти свої особисті сильні сторони та комфортні умови для саморозвитку. Її спосіб нетрадиційний, він креативний як сама Ольга і, найголовніше – він працює.

Отримавши досвід роботи з відомими телеканалами, вона об’єднала його в курси, що допомогли їй справді реалізувати себе та досягти повної гармонії з власним баченням ідеального життя.

Головні чинники професійного успіху

Попередній аналіз дозволив мені виділити наступні чинники професійного успіху Ольги:

- наполегливість

- креативність

- енергійність

- планування

- вмотивованість

Вони є типовими для лідера, адже входять до списку 14 рис успішної людини з тесту самооцінки, який ми проводили нещодавно.

Висновки

Як висновок хочу сказати, що наразі дуже багато талановитих українців  - вчені, які займаються екологічним питанням та багатьма іншими, космонавти, письменники, поети, спортсмени… Кожен бачить їх навколо себе. Хтось цікавиться політичним впливом, інший побачить спортивні досягнення, але я орієнтована на соціальний вплив. І тому виділяю людину, яка завдяки фаховій самореалізації справді змінює світ власним соціальним впливом. Це і є для мене успіх – робити  те, що приносить задоволення, та ставати через це великою людиною, чий внесок стає історією твоєї країни.

Список джерел

  1. https://www.facebook.com/o.slascheva
  2. https://main.videomatica.academy/?fbclid=IwAR34phfKXinGVixJOe8vLQ5A1DS7Fhdc3-fw3YA-so7mji6NE1c6yH8IlcQ
  3. https://videomatica.agency/?fbclid=IwAR07KlXV5VK2lPYAhaYCuAZwEovhbhFcpFoNROjo-8Ce-bmHuCey_a85vhM
  4. https://www.instagram.com/olga_videomatica/


 

docx
До підручника
Історія України (Вступ до історії) 5 клас (Власов В.С.)
Додано
13 листопада 2022
Переглядів
739
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку