Презентація "А хто Миколая любить!"

Про матеріал
Презентація "А хто Миколая любить!" створена для ознайомлення з історією виникнення свята. З традиціями святкування Дня Святого Миколая.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

А ХТО, ХТО МИКОЛАЯ ЛЮБИТЬ?!

Номер слайду 2

Номер слайду 3

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКАЛопатками,лопатками копаємо сніжок. Збудуємо із снігу дашок-теремок.І вікна, і двері ми вирубаєм в нім. Розчистимо доріжки,посиплемо піском. Лопатками,лопатками копаємо сніжок. Збудуємо із снігу дашок-теремок.І вікна, і двері ми вирубаємо в нім. Розчистимо доріжки,посиплемо піском.r

Номер слайду 4

Девіз. Ми сядемо тихенько і послухаємо гарненько!

Номер слайду 5

Сьогодні я розповім вам, діти, про свято, на яке ви чекали з великим нетерпінням. Але спочатку виконайте завдання!відгадайте загадку

Номер слайду 6

Під подушку кладе він. Нам солодкий апельсин,І цукерки, й шоколад. Оце так щастя для малят!А таке у нас буває в день…Увага! Відгадайте !

Номер слайду 7

Святого Миколая. ПЕРЕВІРИМО

Номер слайду 8

Коли замерзла річкаІ став біленький гай,Зійшов у темну нічку. На землю Миколай. Від хати і до хати. Снігами через лід. Спішить, спішить завзято. Старенький сивий дід. Він у шапці-невидимці,У теплім кожушку, Приніс усім гостинціУ чарівнім мішку.

Номер слайду 9

А що ви знаєтепро Святого. Миколая? Текст надписи. Це було давним-давно. В одному місті жив хлопчик Миколай.І вже з малих років він дивував усіх своєю добротою. Миколай раностав сиротою, алеотримав спадок відбатьків. Хлопчик ріспід опікою чужих людей,і часто грався з дітьми,які були бідними.

Номер слайду 10

Жалів їх Миколай. Алеодного разу він вирішивдопомогти одній родині,яка жила дуже бідно. Миколай уночі залишивбіля їхнього порогу торбуз харчами та одягом. Усі були раді дарункам.І тоді Миколай часторобив такі гостинцібідним.

Номер слайду 11

Минули роки, виріс. Миколай і здобув освіту. А все майно віддавбідним, сам ставсвящеником і чинивтільки добро. Коли Миколай помер,то його причислили досвятих. З того часу всізгадують Святого Миколая,а свято відносять до 19 грудня.

Номер слайду 12

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКАЛопатками,лопатками копаємо сніжок. Збудуємо із снігу дашок-теремок.І вікна, і двері ми вирубаємо в нім. Розчистимо доріжки,посиплемо піском. Сірий зайчик сів і жде,Спритно вушками пряде. Зимно зайчику стояти,Треба трішки пострибати. Скік-скік, скік-скік. Треба трішки пострибати,Пострибати, відпочитиІ за парту знову сісти.style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 13

А ви,дітки, можетеуявити, який щедрий. Святий Миколай?ppt_x

Номер слайду 14

З давніх-давен дітям приносить подарунки. Святий Миколай. І дарункийого не прості, а небесні. У ніч перед 19 грудня він опускається з неба наземлю і кладе чемнимдіточкам під подушки свої гостинці. А збитошникам не дістанеться нічого,бо з. Неба Святий Миколай бачить кожного ізнас і добре знає, хто чемний, а хто й не дуже.

Номер слайду 15

Діти, а ви писали листадо дідуся Миколая?

Номер слайду 16

Від Святого Миколая. МИКОЛАЙЧИКИ

Номер слайду 17

Напередодні свята Миколая випікали печиво, яке називали “МИКОЛАЙЧИКАМИ” ,і ним пригощаливсіх рідних таблизьких, вітаючизі святом.

Номер слайду 18

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКАА зайчисько куцохвостий. Прискакав до нас у гості,Стриб-скок, стриб-скок,Запросив нас на танок. Ми також часу не гаєм,Ліворуч дружно покружляєм. Потім разом залюбки. Покружляєм навпаки.І поплескаєм руками,І потупаєм ногами,Головою похитаємІ тихенько посідаєм. rrr

Номер слайду 19

Увага! Питання!r

Номер слайду 20

Чому Миколай ставсвятим?ПЕРЕВІРИМОТому що Миколай все життя робивтільки добро.rr

Номер слайду 21

Коли сходить на землю Святий Миколай?Перевіримо. У ніч перед19 грудня.

Номер слайду 22

Що таке“МИКОЛАЙЧИКИ”?ПЕРЕВІРИМО“Миколайчики”- це печиво,яке випікалинапередоднісвята. rr

Номер слайду 23

Побажання від. Святого. Миколая!Будьте ж, діти, завжди чемні,Помагайте тим, хто темний,Тим, хто впав, подайте руку,Не вважайте то за муку. Любіть маму, любіть тата,Діда, бабцю, сестру, брата,І любіть свій рідний край -Вас полюбить Миколай!

pptx
Додано
11 березня 2020
Переглядів
681
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку