Презентація "А.Камю. Чума"

Про матеріал
А.Камю. Чума Презентація містить матеріали для проведення уроків за романом А.Камю «Чума». Ця робота допоможе учням зробити аналіз твору, висновки, а також проаналізувати образи твору. Для 11 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

11 кл. А.Камю Бойко І.Н. – для 11-го класу

Номер слайду 2

Може, це і є обличчя чуми? З картини І.Босха

Номер слайду 3

Вирішення проблеми чуми Молитва Отець Панлю вважає, що чума – покарання жителям Орана за гріхи – тому треба молитись. Пізніше він приходить до опору чумі – в сандружину “Нема під час чуми і не може бути острівця”.

Номер слайду 4

Вирішення проблеми чуми Втеча Рамбер намагається втекти, бо це «не його справа» Потім розуміє, що «соромно бути щасливим одному»

Номер слайду 5

Вирішення проблеми чуми Нажива, використання у власних інтересах Коттар займається контрабандою, Він радіє чумі

Номер слайду 6

Вирішення проблеми чуми Творчість А Гран тим часом працює над своїм романом, з якого в нього написане лише одне речення, що він його вже кілька років вдосконалює І теж приходить до ідеї опору чумі “Зараз чума. Треба з нею боротись”

Номер слайду 7

Вирішення проблеми чуми Байдужість З’являються і такі, які влаштовують своєрідний «пир під час чуми» : «Багато хто будь-що хоче заворожити чуму за допомогою виставленої напоказ розкоші»

Номер слайду 8

Вирішення проблеми чуми Співчуття Тарру вважає, що головне – співчуття, він починає боротьбу з чумою: “Пошесть – справа кожного”.

Номер слайду 9

Вирішення проблеми чуми Боротьба Ріє бореться з чумою з першого дня її виникнення і до останнього чумного подиху без показного героїзму “Треба тихенько пробиватися в пітьмі, хай навіть наосліп, і намагатися робити добро”.

Номер слайду 10

Боротьба Молитва Втеча Творчість Співчуття Байдужість Нажива, використання у власних інтересах

Номер слайду 11

Літературні паралелі 1 “І навіть на смертній постелі я не прийму цей світ Божий, де мордують дітей”. (Ріє) Ф. Достоєвський «Брати Карамазови» : “Ніщо не варте бодай однієї сльозинки дитини”.

Номер слайду 12

Літературні паралелі 2 «Багато хто будь-що хоче заворожити чуму за допомогою виставленою напоказ роскоші» О.Пушкін «Пир під час чуми»: Итак, хвала тебе, чума! Нам не страшна могилы тьма, Нас не смутит твое призванье! Бокалы пеним дружно мы И девы-розы пьем дыханье, -- Быть может… полное чумы!

Номер слайду 13

Літературні паралелі 3 «Соромно бути щасливим самому одному» (Рамбер) А.П.Чехов, «Крыжовник»: «Надо, чтобы за дверью каждого довольного, счастливого человека стоял кто-нибудь с молоточком и постоянно напоминал бы стуком, что есть несчастные»…

Номер слайду 14

Літературні паралелі 4 “Я лише вважаю, що на нашій планеті існують біди та жертви, що треба намагатись не встати на бік біди”. (Жан Тарру) “Пошесть – справа кожного”. (Жан Тарру) К.Чапек, «Змова байдужих»: «Бійся байдужих: вони не грабують і не вбивають, але з їхньої мовчазної згоди відбуваються на нашій планеті вбивства та грабунки».

Номер слайду 15

Може, це - обличчя чуми?

Номер слайду 16

Джерела інформації Камю А. Чума. М., 1997 Босх И. Жизнь, вдохновение, творчество Пушкин А. Собр. Соч. в 3-х тт., т. 2., М., 1987 Достоевский Ф. Братья Карамазовы. М., 1982 Чехов А. Рассказы. М., 1998

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ковальчук Марина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
16 січня 2019
Переглядів
7032
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку