Презентація "Адам Міцкевич і Україна"

Про матеріал

"І чужого научайтесь, й свого не цурайтесь", - сказав Т.Г. Шевченко. Ці слова стали заповітом для нас, учителя й учнів. Презентація "Адам Міцкевич і Україна" - одна з учнівських робіт в рамках творчого проекту "Зарубіжна література і Україна", над яким ми працюємо. Невичерпне джерело сили української землі, яка надихала багатьох митців до творчості, спонукає нас до творчої діяльності.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

АДАМ МІЦКЕВИЧ І УКРАЇНА Виконав учень 11-А класу Тульчинської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів-ліцею Кошелап Богдан Учитель Погребняк Н.В.

Номер слайду 2

ЗМІСТ Портрет та роки життя………………………………………………3 Життєвий шлях………………………………………………………….4 Місця України, в яких побував письменник……………..5 Переклади творів українською………………………………… 6 Твори, написані в Україні………………………………………….. 7 Українці про письменника………………………………………. 8

Номер слайду 3

АДАМ МІЦКЕВИЧ народився на хуторі Заоссє біля Новогрудка нині Білорусь

Номер слайду 4

В Одесі працював учителем у Ришельєвському ліцеї.    В Україні він залишався понад дев'ять місяців, постійно цікавлячись суспільним і культурним життям, фольклором та історією.

Номер слайду 5

Творчість Адама Міцкевича відома в Україні з 20-30-х років XIX століття завдяки перекладам і переспівам Петра Гулака-Артемовського, Л.Боровиковського, О. Шпигоцького Поезією Адама Міцкевича захоплювався Тарас Григорович Шевченко. Згодом його твори переклали Іван Франко, Леся Українка, Максим Рильський,Микола Бажан, Андрій Малишко та Іван Драч.

Номер слайду 6

В Одесі було написано більшість його сонетів, в тому числі «Кримських», балади «Воєвода» і «Дозор».

Номер слайду 7

Донині Міцкевич для поляків: це — найсвященніша і найпрекрасніша легенда, романтичне сяйво якої не втрачає своєї привабливої чарівності та краси. В.Ходасевич Найбільший поет польської нації і один із найгеніальніших людей, яких видало людство. І.Франко Німець Гете, англієць Байрон, росіянин Пушкін, українець Шевченко, поляк Міцкевич підносяться над глухим шумом віків і говорять братніми голосами про найкращі прагнення і сподівання своїх народів, про найвищі чуття і найсвітліші думки всього людства, за те ж і звемо ми їх великими М.Рильський

Номер слайду 8

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Tymoshchuk Lubov Stefanivna
    Корисний для роботи матеріал... дякую учителю за працю...
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Зарубіжна література 9 клас (Волощук Є.В., Звиняцьковський В.Я., Філенко О.М.)
Додано
11 серпня 2018
Переглядів
7492
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку