Презентація «Аксесуари для гачка»

Про матеріал
Презентація «Аксесуари для гачка». Загально - професійна компетентність ЗПК.6.Оволодіння знаннями та вміннями працювати з обладнанням трикотажного виробництва. Презентація використовується під час вивчення здобувачами освіти теми уроку «Інструменти для ручного в’язання». Професія: 8262 в’язальник трикотажних виробів та полотна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Аксесуари для гачка ДНЗ «Центр легкої промисловості та побутового обслуговування населення м. Житомира» Презентація

Номер слайду 2

В'язання — процес виготовлення виробів (зазвичай елементів одягу) з безперервних ниток шляхом згинання їх у петлі й з'єднання петель одна з одною за допомогою нескладних інструментів вручну (в'язальний гачок , спиці, голка) або на спеціальній машині (механічне в'язання).

Номер слайду 3

Інструменти і аксесуари Жоден вид рукоділля , в тому числі в'язання гачком , не обходиться без інструменту і необхідних аксесуарів , що необхідні при роботі.

Номер слайду 4

Настрій в рукоділлі створює в першу чергу зручне приладдя

Номер слайду 5

Бамбуковий гачок Гачок для вовни виконаний з натурального матеріалу : обплетень і не зашкодить шкірі. Пряжа добре ковзає по ньому , проте петлі зіскакують не так легко , як з гачків, що представлені нижче. Такі гачки бувають товщиною від 2,0 до 5,0 мм.

Номер слайду 6

Гачок з опорною поверхнею Матеріалом цього гачка є алюміній, срібного або перлинно - сірого кольору та різнокольорові. Завдяки опорній поверхні його можна оптимально зафіксувати між великим і вказівним пальцями , зробивши так, щоб гачок зручно лежав у руці. Гачки срібного кольору бувають товщиною 2.0-7.0 мм, перлинно - сірого - завтовшки 2.0-5.0 мм та металеві кольорові - 2,0 -8,0 мм.

Номер слайду 7

Гачок зі штучного матеріалу Гачок для вовни з кольоровою ручкою зі штучного матеріалу. Гачок виготовлений з алюмінію срібного кольору, тоді як ручка виконана із різнокольорової пластмаси. Ручка посилена, тому з гачком легше працювати. Такі гачки роблять товщиною від 2,0 до 6,0мм.

Номер слайду 8

Двосторонні металеві гачки Металевий гачок використовується для отримання рівномірного і красивого в'язаного візерунка. Завдяки відполірованій поверхні і правильному куті заточування виріб виходить рівним. Гачки бувають товщиною 1-2; 2-3;3-4;4-5;5-6;6-7 мм.

Номер слайду 9

Гачок для вовни зі штучного матеріалу Міцні гачки з пластмаси, особливо підходять дня роботи з товстою пряжею. Є гачки довжиною 11 см і товщиною від 6.0 до 10.0 мм. а також довжиною 17 см і товщиною від 12,0 до 15.0 мм.

Номер слайду 10

Гачки для розмітки петель Маленькі пластмасові гачечки, призначені для відділення рядів, стовпчиків, рапортів, позначення початку розрізу, для зручності підрахунку та позбавлення від зайвих перерахунків і т.д. Просто протягніть гачок в петлю, і у вас з'явиться необхідний орієнтир.

Номер слайду 11

Кріпильні шпильки Довгі шпильки з пластмасовими головками різних кольорів. Скріплюючи по краю зв'язані частини моделі, вони допомагають зшити виріб належним чином.

Номер слайду 12

Голки для вовняної нитки Ці голки зроблені з металу та пластику і не мають гострого кінчика, дозволяючи легко зшивати частини виробу. Вони бувають товщиною 1.9 мм і довжиною 60 мм. а також товщиною 2.1 мм і довжиною 70 мм.

Номер слайду 13

Обрізувач ниток З ручкою зі штучного матеріалу і короткими лезами, цей інструмент дозволяє швидко і акуратно обрізати нитку. Закритий захисним ковпачком, він може завжди перебувати під рукою.

Номер слайду 14

Універсальні ножиці Гострі ножиці повинні бути присутніми в кожній скриньці для рукоділля. Вони ідеальні для роботи із пряжею. Обидва леза короткі, а ручка зі штучного матеріалу зручна для руки.

Номер слайду 15

Шпульки для вовняних ниток При в'язанні із пряжі різних кольорів на ці маленькі пластмасові шпульки можна намотати необхідну кількість пряжі. Цим ви позбавите себе від необхідності одночасно розбиратися з декількома великими клубками.

Номер слайду 16

Вимірювальна стрічка Точна вимірювальна стрічка незамінна. Вона буде потрібно для вимірювання пробного зразка, параметрів вашого тіла, а також дня контролю розмірів окремих частин моделі. У представленій стрічці за одиниці виміру прийняті сантиметри і дюйми.

Номер слайду 17

Тримач клубка Тримач складається із 2 частин, верхня кришка - прозора з темним шнурком для зручного переміщення. Вона має всередині отвір для нитки (підходить за розміром навіть для пряжі Філца), нижня кришка-кольорова. Просто помістіть клубок у футляр, протягніть кінчик нитки через верхній отвір і вільно розмотуйте. Жоден клубок більше не покотиться під шафу і не забрудниться. Тримач також ідеальний при в'язанні у дорозі.

Номер слайду 18

Кільця для обв'язування гачком Пластикові кільця використовуються для обв'язування їх гачком. З їх допомогою можна надати жорсткість виробу. Кільця можна з'єднувати між собою в різні візерунки, обв'язавши ниткою за допомогою гачка.

Номер слайду 19

Висновок: Будь-яке в'язання розпочинається з простого прийому - підбору гачка і допоміжного пристосування Існує немало видів гачків і допоміжного пристосування, які у вдалому поєднанні з візерунком для в'язки, зроблять Ваш виріб особливо привабливим. При цьому, кожен вид гачків і допоміжного пристосування має свої переваги. Залежно від того, яким гачком Ви скористаєтеся, виріб, може набути різних властивостей. Освоївши роботу різними видами гачків і допоміжного пристосування, Ви зможете добитися значних успіхів в правильному оформленні ваших виробів. Правильний вибір гачків і допоміжного пристосування - це красивий вигляд виробу, який не втратить своєї початкової форми в процесі носіння .

ppt
Додано
27 квітня 2021
Переглядів
394
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку