Презентація "Акутагава Рюноксе. «Павутинка». Філософський зміст твору. Підтекст"

Про матеріал
Поглибити поняття про новелу та її різновиди, познайомити учнів із характерними рисами новелістики Р.Акутагави на прикладі новели-притчі «Павутинка»; формувати навички переказу, висловлювання своїх думок та емоцій; виховувати пошану до загальнолюдських цінностей, повагу до національних культур різних народів, естетичні смаки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Філософський зміст новели Р. Акутаґави «Павутинка». Підтекст. Художні образи новели (Будда, Кандата)

Номер слайду 2

Розкрийте прихований (символічний) зміст образів новели «Павутинка» Р. Акутаґави. Лотос —Ріка Сандзунокава —Шпиляста гора —Павучок —Криваве озеро —

Номер слайду 3

Групова робота Поясніть обрані вами назви. Знайдіть кульмінаційний момент новели. Доведіть, що це справді кульмінація. Сформулюйте ідеї твору, спрямовані на вдосконалення людського «Я», покращення моралі. Чи використав, на вашу думку, Кандата свій шанс на порятунок?

Номер слайду 4

Складання когнітивної мапи «Хмаринковий атлас»Допишіть на «хмаринках» поруч із порівнянням відповідний художній образ. Побудуйте за допомогою «хмаринок» художнійпростір твору (верх, низ, межу між ними).якмурашня

Номер слайду 5

Компаративне завдання. Висловте власну оцінку моральних якостей, духовно-емоційного світу персонажів новел О. Генрі й Р. Акутаґави.—Чи згодні ви з думкою, що «справжня допомога завжди мовчазна».

Номер слайду 6

Бліц-опитування Які важливі запитання порушено в новелі «Павутинка»? Які вади людей засуджуються у творі?Як утілено у творі одну з провідних ідей буддизму — справедливість? До яких роздумів вас спонукала новела Р. Акутаґави? Які риси японської національної культури знайшли відображення в новелі?

Номер слайду 7

Компетентнісний тренінг1. Автор називає Будду. А мудрим. Б самотнім. В справедливим. Г добрим2. Кандата не вибрався з пекла, бо йому бракувало. А сміливостіБ сили. В прудкостіГ віри

Номер слайду 8

Домашнє завдання. Підготуватися до контрольного твору “Не хлібом єдиним живе людина…” ( за творами О. Генрі, Г. Уеллса, Р. Акутагави)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гайденрайх Інна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 квітня 2019
Переглядів
9811
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку