Презентація "Алфавіт у традиційному українському одязі"

Про матеріал
Подорож у світ української вишивки, завдяки алфавіту та традиційному одягу. Можна використовувати для учнів 10-х класів під час вивчення декоративно-ужиткового мистецтва.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Алфавіт у традиційному українському одязі

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Українська вишиванка - це потаємний зміст, що несуть у собі орнаменти українців і що саме закодовано в візерунках вишиванок? Чи можливо створити абетку з узорів української вишиванки і як у такому випадку виглядатимуть імена людей?Володимир Підгірняк, дослідник української писанки та вишивки, пропонує серію ілюстрацій, закодованих у вишиванку імен. Кожна буква, це вишитий символ, кожен символ, це потужний оберіг. Абетку і її тлумачення Володимир Підгірняк видав у своїй книзі. Шляхом аналізу народної творчості він виявив певні закономірності в орнаментах, які наштовхнули його на виявлення в них закодованої інформації. Знайдіть своє ім’я в вишиванці!

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Алфавіт для вишивання   За допомогою цього алфавіту Ви можете вписати Ваше привітання в овалі з квітів, чи створити власний шедевр.   В даній інтерпретації алфавіту не витримана послідовніть літер, тож будьте уважні, якщо маєте бажання вишити літери послідовно переставте їх в правильній послідовності, та додайте літеру "и" скориставшись літерою "й".

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Приємної Вам творчості!Дякуюза увагу!!!

Номер слайду 22

vyshyvka.ukrzen.in.ua

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
5 березня
Переглядів
25
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку