Презентація " Антарктида"

Про матеріал
Презентація " Антарктида" слайди, матеріал до уроку, на допомогу вчителю, факти про Антарктиду
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: вчитель початкових класів. Слобожанської гімназії № 2 Слобожанської селищної ради Чугуївського району Харківської областіІ кваліфікаційної категоріїМоскаленко Віта Анатоліївна. Антарктида

Номер слайду 2

Антарктида – найпівденніший материк планети Земля. Її називають крижаною пустелею. Кригою вкрито понад 99,97% поверхні Антарктиди.

Номер слайду 3

Відкриття материка{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Дослідники. Дата. Досягнення. Джеймс Кук. Друга половина 18 сторіччя. Декілька разів пересікли Південне полярне коло. Беллінсгаузен Ф. Ф. Лазарєв М. П.1820 р. Відкрили материк Антарктида. Рауль Амундсен1911р. Дійшов до південного полюсу. Роберт Скотт1912р. Дійшов до південного полюсу

Номер слайду 4

Відкриття материка. Відкрити Антарктиду вдалося Михайлу Лазарєву та Фадею Беллінсгаузену. На шлюпах «Восток» і «Мирний» експедиція вміло пройшла через кригу до невідомої «білої плями». Моряки йшли невідомими морськими просторами, лід намерзав на оснастці суден, сніг засипав палубу. Проте мореплавці мужньо просувалися далі на південь на парусних кораблях. Вони близько підійшли до берегів материка, зробили опис берегів, визначили межі материка, нанесли на карту кілька островів, миси, затоки. Так 28 січня 1820 року було відкрито Антарктиду – важкодоступний материк, що останнім знайшов своє місце на карті.

Номер слайду 5

Погодні умови. Погодні умови Антарктиди надзвичайно суворі. Тут зареєстровано найнижчу температуру повітря на Землі: –89,2 0 С, а на поверхні снігу –90 0 С. Таких низьких температур на поверхні нашої планети ніде більше не спостерігається, тому цей район називають Полюсом холоду.

Номер слайду 6

Незважаючи на досить суворі умови, у теплий період року на скелях можна побачити антарктичні мохи, лишайники та водорості.

Номер слайду 7

В Антарктиді мешкає понад 44 видів птахів, серед яких королівські альбатроси, качури, сніжні буревісники.

Номер слайду 8

Важко уявити пташиний світ Антарктиди без пінгвінів. Найпоширеніші – це пінгвіни Аделі та імператорські.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Висновок Переважна частина Антарктиди – зона антарктичної пустелі, що позбавлена рослинного покриву і тварин. Більшість тварин мешкає на антарктичному узбережжі та в океані й пристосувалися до життя в суворих природних умовах материка. Люди всієї планети мають дбати, щоб Антарктида залишилася первозданною та недоторканою землею.

pptx
Додано
22 січня 2022
Переглядів
1343
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку