Презентація " АНТАРКТИДА ВІДКРИВАЄ СВОЇ ТАЄМНИЦ"

Про матеріал
ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЗНАЙОМИТЬ УЧНІВ З ТАЄМНИЦЯМИ МАТЕРИКА . ДОПОВНЕНА МАЛЮНКАМИ . ВИКОРИСТОВУЄТЬСЯ НА УРОЦІ УЗАГАЛЬНЕННЯ ТЕМИ .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТАЄМНИЦІ АНТАРКТИДИГЕОГРАФІЯ МАТЕРИКІВ І ОКЕАНІВ 7 КЛАС

Номер слайду 2

Чи насправді Антарктида така велика ? Так виглядає найзагадковіший материк на різних широтах

Номер слайду 3

В яких годинних поясах розташована Антарктида ?Це єдиний континент без часових поясів. Наукові спільноти в Антарктиді, як правило, дотримуються часу, який пов’язан з їх рідною землею, або звіряють час відповідно до лінії поставки, яка постачає їх їжею і важливими речами. Тут ви можете пройти всі 24 часових пояси за кілька секунд.

Номер слайду 4

Чи є Антарктида на політичній карті світу ?Антарктида має телефонний код +682 і домен верхнього рівня. aq, а також прапор (білий континент на блакитному тлі) - але ні інституту громадянства, ні уряду немає, так як немає постійного населення. Згідно з конвенцією про Антарктику, Антарктида не належить жодній державі. Тимчасове населення Антарктиди коливається від 4000 чоловік влітку до 1000 осіб взимку.

Номер слайду 5

Антарктида – материк науковців. Відвідати сторінку. Переглянути зображення. Зберегти. Переглянути збережене. Поділитися                                                                        Как устроена антарктическая станция Halley VIPikabu750 × 440 Пошук за зображенням. Как устроена антарктическая станция Halley VI антарктика, станция, ученые, длиннопост. Зображення можуть бути захищені авторським правом. Надіслати відгук В Антарктиді більше 40 цілорічних дослідних станцій - з них п'ять російських: Беллінсгаузен, Схід, Мирний, Новолазарівська, Прогрес - на ще трьох колишніх радянських бази законсервовані, а інші вісім закриті.

Номер слайду 6

Курйози живого світу. У водах Антарктики мешкають крижані риби, або белокровки. Це єдиний вид хребетних, в крові у яких немає еритроцитів і гемоглобіну - тому кров крижаних риб безбарвна. Їх метаболізм заснований тільки на кисні, розчиненому безпосередньо в крові. Така будова кровоносної системи дозволило белокровкам існувати в середовищі з температурою нижче точки замерзання води.

Номер слайду 7

Чи є в антарктиді річки ?В Антарктиді є річки. Однією з них є річка Онікс, яка забирає талі води на схід. Річка Онікс тече до озера Ванда , що знаходиться в Сухій долині Райт. За екстремальних кліматичних умов вона тече лише два місяці під час антарктичного літа. Її довжина - 40 км, і хоча тут немає риби, в цій річці живуть мікроорганізми і водорості.

Номер слайду 8

Річки Антарктиди. Льодовик Берда - справжня крижана річка в Антарктиді: вона досить швидко рухається по Трансантарктичних горах зі швидкістю 0,8 км на рік. 180 - кілометровий льодовик стікає з полярних плато (ліворуч) в шельфовий льодовик Росса (праворуч). Довгі, широкі лінії потоку перетинаються в деяких місцях більш короткими лініями, які є глибокими тріщинами в льоду. На цій кольоровій мультиспектральній фотографії червоні плями вказують області скель, які виступають з-під льоду.

Номер слайду 9

Дивні озера В озеро Ванда впадає найбільша річка Антарктиди Онікс. Воно солоніше від Мертвого моря, а глибокі води не змішуються з поверхневими. При цьому в озері Ванда і річці Онікс є мікроскопічні види життя, такі як ціанобактерії. Озеро вкрите прозорим льодом товщиною у 3,5-4 метрів цілий рік, хоча танення у кінці грудня утворює рів завширшки приблизно 50 метрів від берега. Поверхня льоду не покрита снігом і "глибоко поборознена тріщинами і талими лініями".

Номер слайду 10

Які полюси є в Антарктиді ?

Номер слайду 11

Це н еможливо !Білим ведмедям потрібно земля для розмноження, а саме — барлога. Вони їх будують не в снігу, а в землі і скелях. В Антарктиді надто холодно для Білих ведмедів і взагалі ссавців. А пінгвінів немає в Арктиці якраз по причині того, що там занадто багато хижаків (таких як Білі ведмеді, песці та ін.), А пінгвіни не вміють літати і тому їх просто там з’їдають. Ось тому й існує такий поділ.

Номер слайду 12

Вулкани антарктидихочете вірте, а хочете ні, але в країні вічних морозів і льодовиків розташований один з найактивніших вулканів нашої планети - вулкан Еребус. Так само він є найпівденнішим діючим вулканом на Землі.

Номер слайду 13

Залишки древніх цивілізаційна території Антарктиди археологи виявили три піраміди, побудовані стародавньою цивілізацією. Вчені вважають, що ці об'єкти не могли з'явитися в результаті природних катаклізмів, так як вони виконані максимально точно

Номер слайду 14

Україна вивчає материк

Номер слайду 15

Дякую за увагу

pptx
Додано
4 листопада 2021
Переглядів
885
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку