Навчальна відео презентація призначена для розкриття теми "Антибіотики та харчові продукти", при викладанні позашкільного гуртка "Відповідальне споживання" на базі КПНЗ "Станція юних натуралістів Тернівського району" КМР.
Автор керівник гуртка Ханченко Дар'я Олегівна.
Ролик зроблено за допомогою сервісу Canva https://www.canva.com/join/btx-zfs-ckd
Відкриття антибіотиків
Винахід антибіотиків можна назвати Значний вклад у вивчення антибіотиків революцією в медицині. Першими зробили українські вчені. М.М.Підоплічко та
антибіотиками були пеніцилін та стрептоміцин. В.Й.Білай, В.Г.Дроботько із співробітниками в 1947 та 1949 роках виділили ряд
антибіотичних речовин.
Використовуйте антибіотики лише за призначенням сертифікованого медичного працівника. Ніколи не вимагайте 01 дотримуйтесь порад медичного працівника, коли вживаєте антибіотиків, якщо ваш лікар каже, що вони вам не потрібні. Завжди
антибіотики. Ніколи не діліться і не використовуйте антибіотики, що залишилися.
02 Запобігайте інфікуванням, регулярно миючи руки, готуючи їжу
гігієнічно, уникайте тісного контакту з хворими людьми та постійно оновлюючи щеплення.
Готуйте їжу гігієнічно, дотримуючись ВООЗ «П'ять клавіш
03 використовуйте безпечну воду та сировину) та вибирайте продукти, безпечнішої їжі» (зберігайте чистоту, роздільно сире та варене, ретельно готуйте, зберігайте їжу при безпечній температурі,
які були вироблені без використання антибіотиків для стимулювання росту або профілактики захворювань у здорових тварин.
На нашу думку, це дозволить більш якісно підійти до питання регулювання галузі тваринництва в Україні та дозволить посилити конкурентні можливості вітчизняної харчової продукції на світових ринках.