Морозиво вважається джерелом кальцію. Не кожну дитину змусиш випити стакан молока, а ось морозиво дітвора з’їсть із великим задоволенням, тим самим поповнить свій раціон необхідними організму молочними продуктами. У всіх продуктах на молочній основі міститься молочний жир, корисний для очей та шкіри А, В, D, Е та Р, білки, вуглеводи, мінеральні речовини: фосфор для кісток та росту, магній, калій, натрій та залізо. Для морозива характерна висока харчова поживність, а організм здорової дитини, прекрасно засвоюючи цей корисний продукт, швидко поповнить свій енергетичний запас.
До того ж морозиво не лише зміцнює кісткову тканину, знижує кров’яний тиск, підвищує імунітет та активізує мозкову діяльність. В молоці, з якого роблять морозиво, міститься Л-триптофан, який заспокоює нервову систему та допомагає подолати напруження і навіть безсоння. Морозиво корисне і при схильності до ангін. При гострому запаленні горла, після видалення мигдалин, при стоматиті та інших запальних процесах ротової порожнини. Коли прийом будь-якої їжі неможливий або болісний, лікарі зазвичай рекомендують хворим морозиво. Холодне та м’яке, воно не подразнює горло та ротову порожнину. Морозиво — це продукт глибокої заморозки. За таких критично низьких температур не виживають жодні бактерії. Більше того. Перед тим, як його заморозити, суміш, з якої роблять морозиво, варять (пастеризують) при температурі 80–90 °С. Також необхідно відмітити, що морозиво — один з небагатьох продуктів, які не містять у своєму складі консервантів, вони йому просто не потрібні через низькотемпературні режими виробництва та зберігання! На думку британських учених, морозиво стимулює вироблення організмом особливої речовини — серотоніну (так званого гормону щастя), який здатний захистити нас від стресу та покращити настрій.Інформація про складові морозива надасть можливість розуміти особливості його виготовлення. Адже кількість спеціалістів, які здатні комплексно охарактеризувати ті ж самі стабілізатори, не так багато. А ЗМІ в погоні за сенсаціями неоднозначно підходять до інформації, яку вони анонсують.
Для того,щоб виготовити морозиво,потрібно:1. Картон;2. Клей;3. Ножиці;4. Канцелярські блискітки5. Косметичні ватні диски. Вирізуємо з паперу або картону ріжок морозива, фарбуємо ватні спонжи в жовтий, синій і рожевий кольори. Завдання дитини - наклеїти на папір ріжок і "кульки" морозива. Згори ватні диски посипаємо різноколірними блискітками, які можна знайти у будь-якому канцелярському магазині. Пам’ятайте про техніку безпеки з ножицями та клеєм.
«Магія»Інгредієнти:згущене молоко,молоко,какао-порошок. Пропорції: на 100 грамів згущеного потрібно 100 мілілітрів звичайного молока і 1 столова ложка какао. Приготування: до згущеного молока додаємо какао-порошок, помішуючи все вінчиком, повільно вливаємо гаряче (але не кип'ячене) молоко. Ставимо на розігріту плиту. Доводимо до кипіння помішуючи. Охолоджуємо і розливаємо у форми. Потім ставимо у морозилку не менше ніж на 2 години.