Презентація "Архітектура мереж. Види мереж"

Про матеріал
Матеріали для проведення уроків професійно-теоретичної підготовки з предмета "Інформаційні технології"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Архітектура мереж. Види мереж Кузніченко А.О., викладач предмета «Інформаційні технології»

Номер слайду 2

План уроку: Види мереж. Що таке архітектура мережі? Види архітектури мереж, у чому їх різниця. Поняття сервера, види серверів.

Номер слайду 3

Пригадайте: Комп’ютерна мережа – це…?

Номер слайду 4

Пригадайте: Назвіть, які існують види топології мереж? Яку топологію ви використовуєте у своєму побуті?

Номер слайду 5

Види мереж Персональна мережа Будується навколо людини й об’єднує персональні електронні пристрої (телефон, кишеньковий комп’ютер, смартфон, ноутбук, гарнітуру тощо.) Локальна мережа Охоплює порівняно невелику територію чи групу будівель (підприємство, школа, інститут) Міська мережа Працює в кількох районах міста або в усьому місті. Глобальна мережа Охоплює великі території, може включати десятки й сотні тисяч комп’ютерів. Призначено для об’єднання окремих мереж, щоб користувачі та комп’ютери могли взаємодіяти з іншими об’єктами глобальної мережі.

Номер слайду 6

Архітектура мережі – це спосіб логічної, функціональної та фізичної організації її технічних і програмних засобів.

Номер слайду 7

Однорангова мережа – мережа, в якій усі комп’ютери рівноправні

Номер слайду 8

В однорангових мережах у комп’ютерів немає чіткої спеціалізації щодо підтримки певної мережної служби.

Номер слайду 9

Обліковий запис користувача – це об’єкт, що містить відомості, необхідні для ідентифікації користувача під час його входу до системи.

Номер слайду 10

В одноранговій мережі облікові записи зберігаються на кожному комп’ютері. Робоча група – це логічна група комп’ютерів однорангової мережі.

Номер слайду 11

Клієнт-серверна мережа – мережа, у якій пристрої є або клієнтами, або серверами.

Номер слайду 12

У клієнт-серверних мережах підтримку мережних служб здійснюють сервери. Для цього на них установлюють серверні операційні системи та спеціалізоване програмне забезпечення.

Номер слайду 13

У клієнт-серверній мережі облікові записи користувачів, а також інформація про інші об’єкти мережі можуть зберігатися централізовано. Домен – це логічне об’єднання комп’ютерів і ресурсів клієнт-серверної мережі під одним іменем.

Номер слайду 14

Залежно від того, яку роботу виконують сервери, виділяють різні їхні ролі. Файловий сервер – виключно для збереження різного роду інформації. Поштовий сервер – для прийому, обробки та пересилки e-mail. Сервер баз даних – забезпечує взаємодію віддалених клієнтів у окремому програмному забезпеченні або веб-ресурсами Сервер друку – забезпечує доступ до периферійних пристроїв друку

Номер слайду 15

На клієнтах (робочих станціях) установлюють настільні операційні системи та прикладне програмне забезпечення, необхідне користувачеві для виконання завдань і доступу до серверних служб.

Номер слайду 16

Перевірте себе: У кабінеті інформатики встановлено 15 учнівських ПК та 1 ноутбук викладача. Кожен з ПК має доступ до мережевого сховища на ноутбуці викладача завдяки під’єднанню до мережі. Назвіть вид даної мережі та її архітектуру?

Номер слайду 17

Домашнє завдання Підготуйте доповідь стосовно того, які сервери забезпечують функціонування сучасний сайтів.

zip
Додано
6 жовтня 2021
Переглядів
2123
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку