Презентація авторська гра "Веселий потяг"

Про матеріал
Рухливі ігри — це важливий засіб усебічного виховання дітей дошкільного віку. Правильно дібрані ігри сприяють гармонійному розвитку організму дошкільників. Різноманітні рухи та ігрові дії дітей ефективно впливають на діяльність серцево-судинної, дихальної та інших систем організму, збуджують апетит і сприяють міцному сну. Рухливі ігри задовольняють потребу організму дитини в русі, сприяють збагаченню її рухового досвіду. За допомогою ігор у дошкільнят закріплюються та вдосконалюються різноманітні вміння і навички з основних рухів (ходьби, бігу, стрибків, рівноваги); розвиваються такі важливі фізичні якості, як: швидкість, спритність,
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рухлива гра«Веселий потяг»

Номер слайду 2

Пасажирський чи товарний Металевий він і гарний. Все ховає у вагонах І стає лиш на перонах. Відповідь Потяг. Загадка

Номер слайду 3

Мета: 1. Розширення рухового досвіду дітей, збагачення його новими, більш складними рухами;2. Вдосконалення наявних навичок дітей в основних рухах шляхом застосування їх у ігрових ситуаціях;3. Розвиток рухових якостей: спритності, швидкості, витривалості;4. Виховання самостійності, активності, позитивнихвзаємовідносин з однолітками.5. Розвивати у дітей ритмічність рухів і вміння узгоджувати їх зі словами, орієнтування у просторі. 6. Сприяти профілактиці плоскостопості. Правила гри: Середня група – діти виконують вправи відповідно до слів вихователя і по закінченню сідають на стільчики. Діти старшої групи – відгадують завдання по мнемо таблиці, самі придумують рухи до слів вихователя, стають на канат.

Номер слайду 4

Хід гри: Діти стоять у колі і виконують рухи відповідно до тексту Раз, два – всі присіли, Потім вгору полетіли,Три, чотири – нахилились – Із струмочка гарно вмились. П'ять, шість – всі веселі – Крутимось на каруселі. Сім, вісім - в поїзд сіли, (вихователь кидає скакалку, діти стають на неї, хто не помістився сідає на стільчик)Ніжками затупотіли, Дев'ять, десять не зівайте !В коло швидко всі ставайте!

Номер слайду 5

Який інвентар не будемо використовувати у грі?

Номер слайду 6

Які рухи будемо використовувати у грі?

pptx
Додано
13 травня 2020
Переглядів
1790
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку