Презентація "Айзек Зінгер"

Про матеріал

Презентація розроблена для уроків трудового навчання або для виховних годин - Висвітлення історії А.Зінгера - створення історичної швейної машинки її місце усвіті

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Айзек Зінгер – батько швейної машинки

Номер слайду 2

27 жовтня 1811 рокународився Айзек Зінгер - американський винахідник і промисловець, який "подарував" світу культову швейну машину. 

Номер слайду 3

Він був останьою дитиною Адама Зінґера та його першої дружини Рут Бенсон. Батько Ісаака, уроджений Райзінґер, був іммігрантом з Німеччини, з Пфальца. Монтажник Адам Райзінґер емігрував разом з дружиною в 1803 році. У них було восьмеро дітей: троє синів і п'ять дочок, старшу з них звали Елізабет. Коли Ісааку було 10 років, його батьки розлучилися. Адам Зінґер одружився вдруге й переїхав до Ганібала, округ Освего, шт. Нью-Йорк. Ісаак не ладив з мачухою. Одним з перших джерел його прибутку була гра в театрі. Він навіть називав себе найкращим Ричардом своєї доби, проте один з театральних критиків писав, що його гра була досить неоковирною. У 12-річному віці втік з дому, згодом переїхавши мешкати до старшого брата в Рочестер.

Номер слайду 4

У 1839 році Зінґер отримав свій перший патент на машину для буріння породи, продавши його за $2000 компанії «Каналобудівельна компанія Ай і Ем» — більше грошей, ніж він дістав будь-коли доти. В умовах фінансового успіху Зінґер вирішив повернутися до кар'єри актора. Він вирушив у турне, сформувавши трупу, відому як «гравці Мерит», і з'являвся на сцені за назвою «Ісаак Мерит». З Мері-Ен також виходив на сцену, називаючись «місіс Мерит». Тур тривав близько п'яти років.

Номер слайду 5

Зінґер не винаходив швейної машини й ніколи не стверджував, що зробив це. До 1850 року, коли з'явилася його перша швейна машина, вже існував ряд моделей. Зінґер витратив на подолання наявних у цих моделей конструктивних недоліків 10 днів, які «потрясли світ» і зробили винахідника багатим. Він розташував човник горизонтально (завдяки цьому нитка перестала заплутуватися); запропонував столик-дошку для тканини і ніжку-тримач голки (це дозволило робити безперервний шов); забезпечив машинку педаллю для приводу ногами (можливість працювати з тканиною двома руками). Ці три нововведення стали базовою схемою швейної машинки на довгі роки. Вони захищені величезним пакетом патентів, що налічує кілька тисяч охоронних документів. Перший примірник «Зінґера» був проданий за сто доларів. Це був чи не перший випадок в історії, коли перший зразок виробу не тільки окупив всі витрати на попередні розробки, але й приніс прибуток.

Номер слайду 6

Заснована в 1851 році Ісааком Меритом Зінґером і його компаньйоном Вільямом Кларком, як IM Singer & Co. У 1865 у перейменована в Singer Manufacturing Company, а в 1963 — в The Singer Company. Корпорація поклала початок франчайзингу, коли в середині XIX століття стала укладати з дистриб'юторами товару (швейних машинок) письмовий договір на передачу франшизи, яким передавалося право на продаж та ремонт швейних машинок на певній території США.

Номер слайду 7

Історична швейна машинка Зінґер

Номер слайду 8

До початку Першої світової війни завод щороку випускав 600 тисяч машинок. Їх продавали безпосередньо в 3000 фірмових магазинів, а також за системою «товари поштою». Зінґер любив повторювати: «Для мене винахід не варто ані ламаного гроша. Гроші — ось що мене цікавить». Стрімкий злет компанії забезпечили знахідки у сфері маркетингу.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Спочатку основне виробництво було зосереджене в штаті Нью-Йорк, пізніше перемістилося в основному в Теннессі (в Ла-Верне за 30 км від Нешвілла). Штаб-квартира компанії з 1908 року розташовувалася в місті Нью-Йорк, у спеціально побудованому однойменному хмарочосі(англ. Singer Building, висота — 187 м, 47 поверхів), який був зруйнований у 1968 році. Зінґер Білдинґ (англ. Singer Building),Нью-Йорк, 1908

Номер слайду 11

Реклама і ілюстрації продукції

Номер слайду 12

Французький журнал, 1903р.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Париж, 1925 рік. Школа швачок

Номер слайду 17

На фото пам’ятник єврейскому швецю. Нью-Йорк, 7-а авеню. Автор: Юдіт Веллер, 1984 р. Швейна машинка-Зингер

Номер слайду 18

Сучасні машинки Зінгер

pptx
Додано
28 жовтня 2018
Переглядів
1100
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку