Презентація "Безпека в інтернеті"

Про матеріал
Безпека в інтернеті: про що необхідно говорити. Можливість отримати будь-яку інформацію не виходячи з дому – зараз це не фантастика, а реальність. І це стало можливим завдяки Інтернету. Крім того, що Інтернет дозволяє тобі знайти потрібну інформацію, мережа значно розширює коло твого спілкування. І це стало можливим завдяки Чату, в соцмережах та іншим подібним сайтам.Спілкування у чаті, в соцмережах та на деяких інших сайтах поряд з користю може приховувати і суттєву небезпеку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека в інтернеті:про що необхідно говорити. Поради практичного психолога. Лілії Турмій

Номер слайду 2

Можливість отримати будь-яку інформацію не виходячи з дому – зараз це не фантастика, а реальність. І це стало можливим завдяки Інтернету. Крім того, що Інтернет дозволяє тобі знайти потрібну інформацію, мережа значно розширює коло твого спілкування. І це стало можливим завдяки Чату, в соцмережах та іншим подібним сайтам. Спілкування у чаті, в соцмережах та на деяких інших сайтах поряд з користю може приховувати і суттєву небезпеку.

Номер слайду 3

Типи загроз, які стосуються особистої безпеки. Ознайомлення з порнографічними матеріалами, ненормативною лексикою, інформацією суїцидального характеру, расистського, ненависницького чи сектантського змісту. Загроза отримання недостовірної чи неправдивої інформації. Формування залежності (ігрової, комп’ютерної, інтернет). Спілкування з небезпечними людьми (збоченці, шахраї, грифери). Залучення до виконання протиправних дій (хакерство, порушення прав та свобод інших).

Номер слайду 4

Типи загроз витоку персональної інформаціїРозголошення персональної та конфіденційної інформації (прізвища, імена, контакти, секретні дані кредитних карток, номери телефонів). Загроза зараження ПК вірусами різної категорії. Небезпека завантаження програм зі шкідливими функціями.

Номер слайду 5

Типи загроз, які стосуються безпеки інших. Матеріали, існування та використання яких може стати причиною посягання на безпеку оточуючих (наприклад, інформація про створення вибухівки). Свідоме та несвідоме введення в оману інших. Вчинення протиправних дій, що тягнуть за собою відповідальність згідно з чинним законодавством. Кібербулінг – свідоме цькування та приниження, передусім однолітків.

Номер слайду 6

Спілкуючись в інтернеті ти,  не повинен ніколи. Повідомляти своєму віртуальному другу своє прізвище, домашню адресу, номер свого мобільного або домашнього телефону, та інші дані. Розміщувати фотокартки, на яких ти оголений або у нижній білизні чи піжамі, а також відправляти комусь свої фото електронною або звичайною поштою. Повідомляти пароль до своєї Інтернет-сторінки. Твій пароль як ключ від твоєї квартири, тому нікому його не віддавай!Казати, що ти вдома знаходишся один. Казати, що ти сам знаходишся перед комп’ютером. Скажи краще, що час від часу до тебе у кімнату навідуються твої батьки. Обговорювати теми, які тобі неприємні або яких ти соромишся. Показувати віртуальному другу перед Веб-камерою своє тіло або якісь його частини, робити те, що тобі не подобається. Відповідати на питання, які стосуються твого особистого життя або твого тіла. Пам’ятай: твоє тіло належить тільки тобі і ніхто не має права розмовляти про нього з тобою!Розповідати багато про своїх друзів, знайомих та родину, особливо, видавати їхні таємниці. Відправляти поштою або передавати через когось свої особисті речі співрозмовнику по Інтернету.

Номер слайду 7

Крім того. При реєстрації у Чаті ніколи не заповнюй поля, де від тебе вимагають прізвище, номер мобільного та домашнього телефону, домашню адресу. Якщо ці поля обов’язкові, то краще вигадай для себе прізвище, адресу та номер телефону. Це потрібно для твоєї безпеки. Взагалі, для реєстрації у Чаті та соцмережах створи для себе окрему електронну поштову скриньку. Коли вигадуєш у Чаті для себе нікнейм, то він не повинен бути схожим на твоє прізвище. Також він не повиненстосуватися твого зовнішнього вигляду;У соцмережах обмеж доступ до твоєї сторінки невідомих тобі людей. Додавай до списку своїх друзів лише тих, кого ти добре знаєш у справжньому житті;

Номер слайду 8

Правила безпечного користування інтернетом. Використовуйте надійний пароль - комбінуйте букви, цифри та інші символи. Не вірте всьому, що читаєте - завжди перевіряйте достовірність джерела. Не викладайте особисту інформацію про себе, своїх рідних, друзів і знайомих в Інтернеті. Не ховайтеся за анонімністю екрану комп'ютера. Не кажіть того, що не могли б сказати людині в обличчя. Подумайте двічі, перш ніж поширити будь-яку інформацію. Як і в житті, потрібно думати про наслідки того, що говориш. Не поширюйте в Інтернеті контент незаконного або непристойного змісту. Переконайтеся, що ваш профіль у соціальній мережі закритий від сторонніх (перевірте налаштування безпеки). Додавайте "у друзі" тільки тих, кого дійсно знаєте: навіть якщо це друзі ваших друзів, але особисто ви не знайомі, краще зайвий раз перестрахуватися. Вашим друзям слід питати вашого дозволу, перш ніж завантажувати фотографії з вами або позначати вас на фотографіях в соціальних мережах. Не бійтеся сказати їм про це, і самі теж дотримуйтесь цього правила. Не переходьте за посиланнями, прикріпленим в імейл-повідомленнях – безпечніше вводити адресу в рядок браузера самому.

Номер слайду 9

Безпечні інтернет-сайтиhttp://www.onlandia.org.ua. Ресурс з он-лайн безпеки. Електронна пошта.http://lingualeo.ru/ Англійська мова — вивчення онлайн, ігрова форма. Українські словарі. Он-лайн перекладач. Дитячий портал: новини, спілкування, розваги, навчання. Більш підходить для дітей старшого віку.http://sonyashnik.com/ Розваги для дітей: книжки, аудіо, відео, ігри.http://maluk.in.ua/ Розвиваючі ігри, творчість.http://maps.google.com/ Он-лайн карти світу. The Virtual Middle School Library Покажчик сайтів для школярів, студентів та їхніх вчителів. Think Quest Library Колекція з більш ніж 5000 сайтів, створених студентами для студентів. Включають чимало шкільних предметів

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
15 листопада 2022
Переглядів
906
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку