Презентація Біблійні герої, патріоти Вітчизни – приклад для мене у наслідуванні

Про матеріал
Презентація для вивчення теми "Найдавніші книги людства". Біблія. Старий Заповіт. При вивченні біблійних оповідань можна проводити паралель з теперішнім. Використовувати на уроках, предметних тижнях
Перегляд файлу

Біблійні герої, патріоти Вітчизни – приклад для мене у наслідуванні…

Патріотизм — це переконання, що твоя країна краща від інших тому, що саме ти в ній народився. Бернард Шоу

Презентація

вчитель Чиженко О.П.

Литвинівська гімназія Жашківської міської ради Хто такий патріот? Що таке патріотизм загалом і для мене особисто?

      ПАТРІО́ Т – той, хто любить свою Батьківщину, відданий своєму народові, готовий для них на жертви й подвиги.

      Патріоти́зм — громадянське почуття, змістом якого є любов до Батьківщини і готовність пожертвувати своїми інтересами заради неї, відданість своєму народові, гордість за надбання національної культури, особливе емоційне переживання своєї приналежності до країни та свого громадянства, мови, історії, традицій, готовність діяти в інтересах вітчизни та постати на її захист у разі необхідності. Містить ряд важливих моральноетичних, етнічних, культурних, політичних та історичних аспектів; тісно пов'язаний з націоналізмом.

Для мене партіотизм – це любов до довкілля: до квітів у горщику на вікні моєї кімнати, до рідного двору, села, країни. Це віра в людей, яких любиш, віра в Бога, яка надихає. Це коли гордість за наш незламний народ розпирає душу, це, коли від болю за скривдженими плаче серце і хочеться кричати на весь світ: а ти навіть не був знайомий з цими людьми. Це коли ти хочеш бути поряд, допомогти, бути потрібним… Це і є патріотизм.

Цитати, що надихають

     Патріотизм — це переконання, що твоя країна краща від інших тому, що саме ти в ній народився. БернардШоу

     imageДля нас дорогі батьки, дорогі діти, близькі, родичі; але всі уявлення про любов до чого-небудь поєднані в одному слові "вітчизна". Цицерон

     Споконвіку було Слово (Старий Заповіт). Нападати на мову народу — це означає нападати на його серце. Г.Лаубе. Українці — стародавній народ, а мова їхня багатша і всеосяжніша, ніж персидська, китайська, монгольська і всілякі інші. Е.Челебі.

Біблійні патріоти

imageЙосип, який залишився вірним своїй родині, пробачивши їх і врятував від голоду: приклад відданості родині. (історія Йосипа. Буття)

imageПереборовши страх, цариця Естер рятує свій народ від смерті: віра міцніша за страх перед

смертю. (Естер захищає свій народ)

imageimageІ знову  далеке минуле…

Мойсей, як символ віри, терпіння та любові до своєї землі. (Історія Мойсея)

Думаєте, сила  Самсона у волоссі? 

Сила героя у його вірі.                     

(Самсонова сила)

«Не питайте, що ваша країна може зробити для вас, запитайте що ви можете зробити для країни (Дж.Кеннеді)» Приклад для наслідування: патріоти – герої сьогодення

Раніше ми не замислювалися над сутністю цього поняття, над своєю національною свідомістю, над глибиною свого патріотизму. До 24 лютого 2022 року. Про патріотизм судять не по словах, а по справах людини. Любов до Батьківщини є виявом гордості за свою рідну землю, за її матеріальні й духовні надбання. Зараз ми боронимо не землю, а те відчуття, що виникає в серці, коли чуєш це слово. Це готовність захищати. Захищати квіти на підвіконні у кімнаті доньки, двір, село, Віру, мову, батьківщину. Мій патріотизм зараз проявляється у вірі в Збройні Сили України: в армію світла і добра.

image

Мій патріотизм – у вірі в щирість помислів та бажань. Не всі можуть йти на війну, але кожен може зробити будь-який, навіть маленький внесок у становлення незалежності - допомагаючи солдатам, беручи участь у волонтерській діяльності та акціях, спрямованих на збір грошей та речей для армії. Волонтери – це ПАТРІОТИ, які так люблять свою землю, що не замислюючись, віддають своє та надихають власним прикладом. Про патріотизм судять не по словах, а по справах людини. Хоч ми ще діти, але теж не стоїмо осторонь: в’яжемо теплі шкарпетки, виготовляємо обереги для воїнів, ділимося з ними смаколиками, щоб вони відчували нашу вдячність.

image

imageХто для мене є прикладом патріотизму?

Ось ця тендітна дівчина, з великим серцем і

вмінням любити все і всіх, жертвувати своїм життям заради спасіння Божих створінь, беззахисних перед обличчям війни.

Я проявляю патріотизм у підтримці ЗСУ, у любові до родини, шанобливому ставленні до батьків (цього навчає і Боже слово) та традицій рідного краю.

Україна – це земля, де живуть сильні і сміливі чоловіки, віддані і сильні духом жінки, де прапор має два кольори світу – небесний та сонячний. І ми віримо, що з такою кількістю патріотів Україна переможе у цій страшній війні, бо ніхто ніколи не зламає цих людей. А якщо і встанемо на коліна – то лише перед Богом!

pdf
Додано
20 березня 2023
Переглядів
681
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку