Презентація з економіки у 11 класі - "Бізнес-план"

Презентація з економіки - "Бізнес-план"

Про матеріал

Економіка в школі. Предмет необхідний для розвитку майбутніх громадян України. Учні на уроці вдосконалюють свої знання. Вчаться застосовувати їх. Складаючи самостійно свій бізнес-план максимально приближений до його реалізації. Головне завдання у локанічності і чіткості. Артистичність відіграє важливу роль. Презентація про бізнес-план допоможе учням впоратися із завданням швидко та легко!

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бізнес-план шкільної їдальні

Номер слайду 2

Мета: створити гарні умови їдальні для дітей школи Завдання: заохотити дітей та вчителів школи їсти в шкільній їдальні

Номер слайду 3

Нестеренко Аліна Ігорівна. Посада: лікар-хірург. Вік: 27 років. Сімейний стан: одружена. Діти: є син. Від 50 000 грн. З/ПХОББІЗнання чинного законодавства України, що регламентує підприємницьку діяльність; нормативно-правові акти та документи з державного регулювання функціонування медичних закладів; задачі та функції структурних підрозділів, завдання та обов’язки працівників, їх права; Навики організації документів, що супроводжують техніку, препарати з Європи; Навики оформлювати історію хвороби пацієнтів;Навики прогресивних форм обслуговування споживачів; Уміння впроваджувати кращий вітчизняний та зарубіжний досвід з питань лікування та діагностики;Знання вимог до гігієни, основних якостей оцінювання роботи працівників, технологій;Знання основ економіки, нормування праці та її оплати; трудове законодавство; основ психології спілкування з пацієнтами; основи педагогіки;Уміння організації та ведення обліково-звітної та іншої встановленої документації; правила проведення інвентаризації товарно-матеріальних цінностей; категорії і види стандартів, іншу нормативно-технічну документацію;Знання у користуванні всією новою технікою;Знання англійської та німецької мов, уміння застосовувати їх у спілкуванні; знання ділової англійської для оформлення документації щодо купівлі техніки з-за кордону. КОНТАКТИMega.nesterenko76@ukr.net0988714461 СОЦ. МЕРЕЖІМагістр. Лікувальна справа, 2012 Національний медичний університет імені О. О. Богомольця, медичний факультет №1, кафедра хірургії №4 Медичні курси, 2012на базі Києво-Могилянської академії, м. Київ. Лікар-хірург. Районна лікарня, м. Христинівка. Вересень 2012 – вересень 2015 Причина звільнення: переведення в іншу лікарню. Лікар-хірург. Клініка «Борис», м. Київ. Грудень 2015 – по теперішній час12 ОСНОВНА ОСВІТАДОСВІД РОБОТИДОДАТКОВА ОСВІТА

Номер слайду 4

Кілімніченко Валерія Андріївна. Посада: Керуючий рестораном (власник)Вік: 28 років. Сімейний стан: одружена. Діти: є син і дочка. Від 49 999 грн. З/ПХОББІЗнання чинного законодавства України, що регламентує підприємницьку діяльність; нормативно-правові акти та документи з державного регулювання функціонування закладів харчування; правила торговельного обслуговування споживачів; задачі та функції структурних підрозділів, завдання та обов’язки працівників, їх права; Навики організації товаропостачання та документів, що супроводжують товар; Навики складання різних меню та порядок оформлення ярликів цін (цінників) і прейскурантів на алкогольні напої та покупні товари; Уміння впроваджувати кращий вітчизняний та зарубіжний досвід з питань обслуговування споживачів та нових технологій виготовляння їжі; Знання вимог до оформлення залів, реклами, інформації для споживачів, методи оцінки ефективності використання площ та обладнання; Знання основ психології та етики в торгівлі; психологічні особливості в спілкуванні із споживачами; основи економіки, нормування праці та її оплати; трудове законодавство; Уміння організації та ведення обліково-звітної та іншої встановленої документації; правила проведення інвентаризації товарно-матеріальних цінностей; категорії і види стандартів, іншу нормативно-технічну документацію щодо сертифікації якості продовольчої сировини, напівфабрикатів та готової продукції;КОНТАКТИVkilmnichenko@mail.ru0671586062 СОЦ. МЕРЕЖІМагістр. Готельно-ресторанна справа, 2009 Національний університет харчових технологій, факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Курси рестораторів, 2016«Академія успіху», м. Київ. Менеджмент ресторанного бІзнесу, 2015 навчальний центр «Гармонія" Адміністратор ресторану«Чорне порося»Вересень 2009 - гдудень 2016 Причина звільнення: переведення в інший ресторан мережі «Козирна карта»Головний адміністратор ресторану«Козачок»Січень 2016 – по теперішній час12 ОСНОВНА ОСВІТАДОСВІД РАБОТИДОДАТКОВА ОСВІТА

Номер слайду 5

Резюме проекту. Готовий бізнес-план їдальні буде включати розрахунок проекту закладу, розрахованого на відвідувачів середнього класу. Приміщення буде орендованим у Христинівській спеціалізованій школі І-ІІІ ст. №1 ім. О. Є. Корнійчука, ставка буде зроблена на хорошу кухню, якісне обслуговування та помірні ціни. Термін окупності проекту складе 4-5 років.

Номер слайду 6

Огляд ринку. За даними проведеного дослідження у Христинівці зовсім небагато ресторанних закладів, тому конкуренція відносно невелика. Ресторанні заклади розташовані в основному в центрі або на окраїнах міста (наприклад, «Карасі»)

Номер слайду 7

Основна концепція. У нашому проекті буде розглянуто проект шкільної їдальні, розрахованої на відвідувачів середнього класу. Акцент буде зроблений на гарну кухнюІнтер’єр витриманий у сучасному стилі

Номер слайду 8

Цільова група. Портрет відвідувача: рівень доходу відвідувача - середній, це будуть діти віком від 6 до 17 років, а також вчителі різних вікових категорій, любить гарну кухню та якісне обслуговування

Номер слайду 9

Перелік послуг. Режим роботи закладу може бути різним, в залежності від потреб постійних клієнтів – цілодобово або, наприклад, з 08:30 до 18:00. У перелік послуг, крім основних, будуть також входити організація банкетів, фуршетів та урочистостей для дітей школи та вчителів

Номер слайду 10

Реклама та просування. Для «розкручування» їдальні потрібні такі заходи:зовнішня реклама рекламні листівки, які будуть роздавати промоутери на жвавих перехрестях, біля магазинів та на зупинках транспорту;розроблення фірмового сайту в Інтернеті та його просування.

Номер слайду 11

Тел.: 380968309447 Зовнішня реклама

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Приміщення. В даному бізнес-плані буде розглянута довготривала оренда приміщення на першому поверсі загальною площею 336 м2. зал їдальні становитиме 236 м2 (у нас 70 посадкових місць), інша площа буде організована під кухню та підсобні приміщення.

Номер слайду 14

приміщення. У своєму проекті ми розглянули кілька приміщень. Ми обрали саме це приміщення тому, що воно підходить по розмірах, у цій школі навчається приблизно 700 дітей, що дасть змогу взяти більшу виручку, а також має непогане територіальне розташування

Номер слайду 15

Обладнання. Закупівля обладнання для кухні – плити, жарочні поверхні, витяжки, грилі та інше необхідне обладнання незалежно від того, страви якої кухні буде пропонувати їдальня. Допоміжне обладнання – столи, мийки, холодильники тощо.

Номер слайду 16

підприємство. Для організації підприємства ми обрали таку форму як партнерство. Переваги партнерства:зростають фінансові можливості фірмивелика свобода та оперативність господарських дійяк і одноосібні володіння, партнерства користуються податковими пільгами

Номер слайду 17

розширення. У майбутньому ми плануємо поширити наш бізнес не тільки в межах Христинівського району. Меню з часом будемо доповнювати іншими стравами відповідно до смаків відвідувачів

Номер слайду 18

Фінанси. Первинні витрати:оформлення всіх дозвільних документів – 75 000 грн.;ремонт приміщення, встановлення систем кондиціонування та вентиляції – 300 000 грн.;купівля обладнання – 375 000 грн.;купівля меблів та предметів інтер’єру – 250 000 грн.;Разом розмір початкових інвестицій становитиме 1 000 000 грн.. Щомісячні витрати:оренда приміщення – 6 000 грн.;оплата персоналу – 50 000 грн.;експлуатаційні витрати – 10 000 грн.;витрати на просування – 8 000 грн.;Разом щомісячні витрати становитимуть 74 000 грн.. Середня рентабельність запланована в розмірі 30%. Термін окупності ресторану складе 4-5 років.

pptx
Пов’язані теми
Економіка, 11 клас, Майстер-класи
Інкл
До підручника
Економіка (рівень стандарту, академічний рівень) 11 клас (Радіонова І. Ф., Радченко В. В.)
Додано
2 квітня 2018
Переглядів
11792
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку