Презентація "Благовіщення"

Про матеріал
Даний матеріал має на меті допомогти кожній дитині побачити здійснення найбільшої Божої обітниці – прихід у світ Ісуса Христа та усвідомити надзвичайність цієї події, виховувати в учнів поважливе ставлення до діви Марії та Ісуса Христа.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дідук Л.Т., вчитель –методист, вищої кваліфікаційної категорії Християнська етика 5 клас Мокрокалигірська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Мокрокалигірської сільської ради Катеринопільського району Черкаської області 22 урок

Номер слайду 2

І вона вродить Сина, ти ж даси Йому йменна Ісус, бо спасе Він людей Своїх від їхніх гріхів. (Євангеліє від св. Матвія 1:21)

Номер слайду 3

Благовіщення – повідомлення ангелом Гавриїлом Діві Марії хорошої новини про народження в неї Ісуса Христа, Сина Божого. Благодатна - сповнена благодаті Божої; благодать – милість Божа з Його дарами. Благословенна людина – та, на яку скерована Божа милість. Словничок

Номер слайду 4

Що незвичайного ви бачите на картині? А чи бувають у житті людей незвичайні події?

Номер слайду 5

“Радій благодатна, Господь із тобою! Ти благословенна між жонами !” Так посланий Богом Ангел Гавриїл сповістив несподівану новину Діви Марії, що відбулася в Палестині більше 2000років тому.

Номер слайду 6

Як Діва Марія сприйняла звістку від Ангела? Що було сказано Марії про майбутнє Ісуса? Назвіть риси характеру, притаманні Діві Марії?

Номер слайду 7

Терплячість - Ти чогось дуже бажаєш і готовий отримати це терміново за будь-яку ціну. ………. Неквапливість -Ти спостерігаєш, що кожного дня спізнюєшся на уроки……. Слухняність - Батьки та вчителі дають тобі різні доручення……… Смирення - Хтось робить тобі зауваження. ……… Формування характеру Твої дії:

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Благовіщення – за народним календарем 7 квітня

Номер слайду 12

На Благовіщення і птиця гнізда не в’є. На Благовіщення і птиця не несеться і кубла не в’є. Зозуля тому й несе яйця в чуже гніздо, що колись вила кубло в день Благовіщення. Ніяка птиця не в’є гнізда в цей день, один тільки горобець не знає свята Благовіщення, бо він, бач, бусурмен поміж птицями. Якщо яка-небудь птиця проспить Благовіщенську заутреню або в цей день зів’є гніздо, тоді віднімаються у неї крила на кілька день, і вона не може літати, а тільки бігає по землі, розчепіривши крила. Цього ніхто не може бачити, крім відьми, яка тоді не літає, а сидить тихенько вдома. Народні вірювання на Благовіщення

Номер слайду 13

На Благовіщення, як і на Великдень, сонце, виходячи з-за гір, грає До Благовіщення майже ніколи не починали робіт на землі, «бо ще Бог землю не благословив». Вважали, що на Благовіщення Бог «розмикає» землю і, розкривши небеса, нахиляє голову до самої землі, щоб зігріти її Своїм диханням. Цього дня Бог благовістить землю для сівби.

Номер слайду 14

На Благовіщення навіть пташка гнізда не в’є, курка не несеться. Тому знесене на Благовіщення яйце під квочку не клали — однаково з нього нічого не вилупиться. За повір’ям, зозуля відкладає яйця у чужі гнізда, бо вона була покарана за те, що колись звила гніздо на Благовіщення. . Цього дня не позичали яєць, бо це могло зашкодити курям: вони перестали б нестися. Народжене на Благовіщення теля чи ягня намагалися якомога швидше зарізати, «бо з благовісного теляти чи ягняти добра не ждати.

Номер слайду 15

Мороз на Благовіщення віщував, що вродять огірки; якщо лежав сніг, чекали неврожайного літа. Казали: «Яка погода на Благовіщення, така буде й на Великдень». Ранковий туман обіцяв велику весняну повінь, а гарна погода — щедрий урожай.

Номер слайду 16

Добре слово Чому дівчинці не допомагали гостинці родичів? Що особливого було у словах старенької прабабусі Надії? Що потребує кожна людина понад усе? Як передавати свої щирі бажання іншим?

Номер слайду 17

Яке свято святкуємо щороку 7 квітня? Кого послав Бог сповістити новину Діви Марії? Які якості характеру були притаманні діві Марії та які є привабливі для тебе? Що цікавого для себе ви дізналися на уроці? Розкажи почуте на уроці своїм рідним і друзям. Склади кросворд “Благовіщення” Підсумуємо

Номер слайду 18

Джерела: https://yandex.ua

ppt
До підручника
Основи християнської етики 5 клас (Жуковський В.Л., Лахман Н.М.)
Додано
21 лютого 2019
Переглядів
7544
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку