Презентація "Боже око" для дітей початкової ланки, тема: "Оберегі"

Про матеріал

«Джерела творчих здібностей і обдарувань дітей на кінчиках пальців. Від пальців, образно кажучи, йдуть найтонші струмочки, які живлять джерело творчої мислі і натхнення» Сухомлинський В.А.

Оберег «Боже око» – символ постійної присутності Бога в житті людини, Його підтримки і покровительства. Цей матеріал можна використовувати, як на уроках трудового навчання так і на заняттях гурткав ПНЗ

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала керівник гуртка Бикова Н. П. Оберіг «Боже око»

Номер слайду 2

«Джерела творчих здібностей і обдарувань дітей на кінчиках пальців. Від пальців, образно кажучи, йдуть найтонші струмочки, які живлять джерело творчої мислі і натхнення» Сухомлинський В. А.

Номер слайду 3

Оберіг – це предмет або символ, покликаний захищати свого власника і його будинок від бід, приносити в дім щастя і достаток. Оберіг «Боже око» – символ постійної присутності Бога в житті людини, Його підтримки і покровительства. Виражає зв’язок священних сил з людиною, прагнення до духовного центру, функція – захист від злих сил.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Око Бога, або Боже Око - це найдавніша обережна лялька наших предків. Люди вважають, що яскравий оберіг привертає увагу і заберає на себе негативну енергію людини. Вішається він напроти дверей в приміщення, так, щоб його було видно коли входиш. Вважалося, що всяк хто увійшов і побачив Боже око, забуває про свої погані думки і нічим не може нашкодити господарям будинку.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Мандала це своєрідні картини світу, що відображають внутрішній світ людини, а так само Сили, що оберігають будинок і господаря.

Номер слайду 9

Захисними властивостями володіє сама конструкція ока. Найбільш відповідною породою дерева для такого оберега є горобина, слідом іде береза, це для жінок, а чоловікові, оберіг як правило, робить з дуба. Боже око можна робити з ниток різних кольорів. Бажано, щоб нитки були натуральними. У слов’ян цей оберіг буває четирехлучіковим квадратної форми або восьмілучіковим, часто вішали помпони та пензлика.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Кожна мандала - неповторне творіння, наповнене любов'ю її творця, зачаровує переливом кольорів і поєднанням відтінків.

Номер слайду 12

Виготовити оберіг не важко.

Номер слайду 13

Символіка кольорів:білий символізує святинюзелений - життясиній - таємницючервоний -жертовністьпомаранчевий - благодать Божу і Його присутністьблакитний - чістоту і невинність жовтий - колір тепла і любовіпурпурний -перемогабагряний - колір величібірюзовий - колір молодостірожевий - дитинство

Номер слайду 14

Література, яку можна використовувати

pptx
Додано
1 травня 2020
Переглядів
712
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку