Презентація "Бухгалтерські таланти відомих людей світу"

Про матеріал
Мультимедійна презентація знайомить студентів з видатними особистостями, які внесли своє ім'я в історію розвитку бухгалтерського обліку працюючи бухгалтерами, вивчаючи бухгалтерію або просто захоплюючись бухгалтерією поряд зі своїм основним заняттям.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бухгалтерські таланти відомих людей світу Щастя в тому, щоб без перешкод виявляти свої здібності, які б вони не були. Аристотель

Номер слайду 2

Чимало відомих людей розпочинали власну кар’єру з роботи обліковцем чи бухгалтером або просто захоплювалися дослідженнями в сфері бухгалтерії. Хтось опановував цю сферу діяльності, підкоряючись волі батьків. Шукаючи саме свою професію, а іноді й заробіток, перебираючи та змінюючи рід занять, багато людей , відомих у різних галузях, випробовували себе й у бухгалтерії. Отож, розглянемо, хто з відомих особистостей відзначився у сфері бухгалтерського обліку ?

Номер слайду 3

Конфуцій (551 до н.е – 479 до н.е) - стародавній мислитель і філософ Китаю. В молоді роки працював розпорядником та обліковцем комор (чиновником, відповідальним приймання та відпуск зерна).

Номер слайду 4

Бенедетто Котрульї (1416-1469) - італійський купець  і неаполітанський дипломат, автор книги «Про торгівлю і справедливого купця» (1458р.), в якій вперше говорить про бухгалтерський облік як науку.

Номер слайду 5

Лука Пачолі (1445-1517) - італійський чернець, математик, автор книги «Сума арифметики і геометрії, вчення про відношення і пропорції», в якій були закладені основні принципи сучасного бухгалтерського обліку. Праця надрукована в 1494 р. з ілюстраціями великого Леонардо да Вінчі.

Номер слайду 6

Максиміліан І (1459-1519) - 31 імператор Священної Римської імперії. В 1498 р,. вперше ввів посаду бухгалтера. Ним став Христофор Штехер - діловод Інсбрукської рахункової палати.

Номер слайду 7

Даніель Дефо (1660-1731)- англійський письменник і публіцист, автор знаменитого роману «Пригоди Робінзона Крузо». Ряд своїх праць присвятив питанням бухгалтерського обліку, торгівлі та підприємництва.

Номер слайду 8

Мейер Амшель (1744-1812) Бідний єврей з гетто, вивчивши фінансову справу і облік, зібрав цілий статок на продажі монет і медалей, обміні валют, лихварстві і банківській справі та став родоначальником династії Ротшильдів – однієї з найбагатших у світі.

Номер слайду 9

Генріх Шліман (1822-1890) - німецький бухгалтер, підприємець і археолог, керівник розкопок у Трої, Мінкенах, Тиринфі.

Номер слайду 10

 О. Генрі (1862-1910) - американський письменник. У двадцятирічному віцістав касиром у Першому національному банку штату Техас, одночасно займаючись журналістикою.

Номер слайду 11

Джон Рокфелер (1839-1937) - американський підприємець та філантроп, перший доларовий мільярдер. Уже з 16 років став працювати помічником бухгалтера вкомпанії, що займалася нерухомістю  і морськими перевезеннями.

Номер слайду 12

Герберт Джорж Веллс (1866-1946) - англійський письменник – фантаст. В молоді роки працював обліковцем в крамниці з продажу мануфактури.

Номер слайду 13

Аль Капоне (1899-1947 ) - американський гангстер італійського походження.  Ставши сімейною людиною, спробував полишити роботу у відомого в Брукліні злочинного ватажка і влаштувався на роботу звичайним бухгалтером у Балтіморі, що не допомогло сховатися від правосуддя. За іронією долі саме професійний бухгалтер став свідком обвинувачення в суді, у справі проти Аль Капоне.

Номер слайду 14

Олександр Вертинський (1889-1957) - естрадний артист українського походження, кіноактор, композитор, поет і співак, кумир естради першої половини XX століття. Деякий час заробляв собі на життя, працюючи бухгалтером у готелі «Європейський»

Номер слайду 15

Михайло Зощенко (1895 – 1958)радянський письменник-новеліст та сатирик українського походження. Певний час працював діловодом.

Номер слайду 16

Елізабет Арден (1878-1966)канадська підприємниця, косметолог, засновниця косметичної імперії Elizabeth Arden, Inc. у США, до переїзду в Нью-Йорк працювала касиром банку.

Номер слайду 17

Аллен Карр (1934-2006)відомий борець з курінням, засновник міжнародної мережі клінік «Легкий спосіб», що допомагає кинути палити. Є автором книг, присвячених звільненню від тютюнопаління, алкогольної залежності, зайвої ваги, деяких фобій. Диплом бухгалтера отримав у 1958 році.  

Номер слайду 18

Пьєр Карден (1922)- модельєр, кутюр'є, один із першовідкривачів стилю «унісекс». В «модній» індустрії спочатку чотири роки працював на посаді бухгалтера.

Номер слайду 19

 Віктор Ющенко (1954)- третій Президент України (2005-2010). В середині 70-х років працював помічником головного бухгалтера колгоспу в Івано-Франківській області. В подальшому, до приходу в політику, працював у банківській сфері.

Номер слайду 20

Мікк Джагер (1948) - англійський рок-музикант, актор, продюсер, вокаліст гурту «The Rolling Stones». Батьки мріяли, щоб син став економістом, тому після закінчення середньої школи Джаггер вступив до Лондонської школи економіки, де окрім усіх наук вивчав і бухгалтерію.

Номер слайду 21

Роберт Плант (1948) - британський  рок-співак, вокаліст гурту «Led Zeppelin», командор  ордена Британської імперії. Закінчив школу імені короля Едуарда VI та за бажанням батьків мав отримати професію бухгалтера. Однак така стезя молодого музиканта не приваблювала, він покинув рідну домівку і почав сам заробляти на життя.

Номер слайду 22

Олексій Потапенко (Потап) український продюсер, автор і виконавець пісень, режисер, сценарист, композитор, телеведучий. Заслужений артист України. Випускник обліково-економічного факультету Київського національного університету ім. Вадима Гетьмана

Номер слайду 23

Наталія Бучинська- українська естрадна співачка, режисер, Народна артистка України (2004). Випускниця факультету обліку і аудиту Тернопільського національного економічного університету

Номер слайду 24

Впиши своє ім'я в історію бухгалтерського обліку!Я не знаю людини, чий світогляд був би ширшим, повинен бути ширшим, ніж світогляд справжнього комерсанта. Багато чому вчить нас порядок у веденні справ! Він дозволяє у будь-який час оглянути ціле, не відволікаючись на метушню з дрібницями. Які переваги дає купцеві подвійна бухгалтерія! Це один з кращих винаходів розуму людського! “Й. В. Гете «Роки навчання Вільгельма Мейстера»

pptx
Додано
4 квітня 2021
Переглядів
1177
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку