Презентація "Бухгалтерський облік" на тему "Облік готової продукції та товару»

Про матеріал
Інформаційна презентація для проведення уроків виробничого навчання з професії "Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних, а також для предмета "Бухгалтерський облік" на тему "Облік готової продукції та товару"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

” Облік готової продукції та товару ”

Номер слайду 2

Вступ Види готової продукціїОцінка готової продукціїОблік готової продукції на складіОблік реалізації готової продукціїОблік випуску готової продукціїІнвентаризація готової продукції товарів. Бухгалтерський облік Висновок. Зміст

Номер слайду 3

Вступ. Основними завданнями бухгалтерського обліку готової продукції є: правильний і сучасний облік наявності та руху продукції, контроль виконання плану, контроль збереження, контроль дотримання плану з продажу продукції, виявлення рентабельності всієї продукції.

Номер слайду 4

Готова продукція є частиною матеріально-виробничих запасів, призначених для продажу. Товари є частиною матеріально-виробничих запасів, придбаних або отриманих від інших юридичних або фізичних осіб і призначених для продажу.

Номер слайду 5

Рух готової продукції включає основні стадії:надходження готової продукції на склад;відвантаження (відпуск) готової продукції і товарів покупцям (замовникам) у порядку реалізації (продажу) або при іншому їх вибутті. Види готової продукції

Номер слайду 6

Оцінка готової продукціїПридбані товари, можуть оцінюватися таким чином:за купівельною вартістюза продажними цінами з окремим обліком націнок (знижок) (різниця між продажними та покупними цінами враховується на рахунку 285 «Торгова націнка»);за обліковими цінами.

Номер слайду 7

Облік готової продукції на складіКількісний облік готової продукції за її видами та місцями зберігання може бути організований декількома способами: в сортових картках складського обліку; без картковим способом.

Номер слайду 8

Облік реалізації готової продукціїДля узагальнення інформації про наявність та рух готової продукції підприємства використовується рахунок 26 "Готова продукція".

Номер слайду 9

Облік випуску готової продукціїВипуск продукції з виробництва та передача її на склад оформлюється накладними, відомостями, приймально-здавальними документами, актами приймання, в яких вказується: дата, шифр цеху і складу, найменування продукції, номенклатурний номер, одиниці виміру, кількість, ціна за одиницю.

Номер слайду 10

Інвентаризація готової продукції і товаруІнвентаризація – це періодична перевірка наявності та стану ТМЦ в натурі, а також наявності коштів.

Номер слайду 11

бухгалтерський облік. Бухгалтерський облік — процес виявлення, вимірювання, реєстрації, накопичення, узагальнення, зберігання та передачі інформації про діяльність підприємства зовнішнім та внутрішнім користувачам для прийняття рішень.

Номер слайду 12

висновки. До готової продукції належить продукція, обробка якої закінчена та яка пройшла випробування, приймання, укомплектування згідно з умовами договорів, відповідає затвердженим стандартам, пройшла технічний контроль підприємства і здана на склад або замовнику (покупцю) згідно з діючим порядком прийняття продукції. Продукція є результатом виробництва.

pptx
Додано
14 травня 2021
Переглядів
2700
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку