Презентація для предмета "Бухгалтерський облік" на тему «Предмет об'єкт і методи бухгалтерського обліку»

Про матеріал
Інформаційна презентація для проведення уроків виробничого навчання з професії "Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних, а також для предмета "Бухгалтерський облік" на тему «Предмет об'єкт і методи бухгалтерського обліку»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: «Предмет об'єкт і методи бухгалтерського обліку.»

Номер слайду 2

ЗМІСТПредмет бухгалтерського обліку. Об’єкти бухгалтерського обліку. Метод бухгалтерського обліку.

Номер слайду 3

Бухгалтерський облік, як і будь-яка інша економічна наука, має свої: Предмет. Об’єкти. Метод

Номер слайду 4

1. Предмет бухгалтерського обліку. Предмет обліку – це факти господарської діяльності, які характеризують стан та використання ресурсів підприємства, процес придбання, виробництва та збуту, розрахункові відносини підприємства з фізичними і юридичними особами, результати діяльності підприємства, формування інформації для внутрішніх і зовнішніх користувачів.

Номер слайду 5

Предмет бухгалтерського обліку охоплює весь процес відтворення, тобто виробництво, розподіл, обіг і споживання, зокрема вивчення стану й використання коштів підприємства у процесі господарської діяльності.

Номер слайду 6

Господарська операція – дія або подія, яка викликає зміни у структурі активів, зобов’язань та власному капіталі підприємства Господарські операції можуть бути спрямовані на забезпечення підприємства сировиною і матеріалами, виробництво продукції і надання послуг, реалізацію на ринку готової продукції і послуг.

Номер слайду 7

Принципи бухгалтерського обліку — це основні засади, на яких здійснюються його функції в мікроекономічному середовищі, тобто для суб'єктів господарської діяльності. Вони формуються залежно від національних особливостей і суспільно-економічного розвитку країни, форм власності, капіталу, способів господарювання.

Номер слайду 8

Об'єктами бухгалтерського обліку в процесі виробництва є затрати підприємства на виробництво продукції, що дає змогу визначити її собівартість, а також обсяг виготовленої продукції (в натуральних і вартісному вимірниках).2. Об’єкти бухгалтерського обліку.

Номер слайду 9

Відповідно до визначення предмету бухгалтерського обліку, його об’єкти за економічним змістом та призначенням можна об'єднати в три групи: Господарські засоби (майно) Джерела утворення господарських засобів. Господарські процеси

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Метод бухгалтерського обліку – це сукупність спеціальних прийомів, за допомогою яких вивчають його предмет: хронологічного і систематичного спостереження; вимірювання господарських засобів і процесів; реєстрації та класифікації даних з метою їх систематизації; узагальнення інформації з метою звітності.3. Метод бухгалтерського обліку.

Номер слайду 13

Кожний метод має свої елементи. Методу спостереження відповідають прийомидокументуванняінвентаризаціїВимірювання здійснюють шляхом оцінкикалькулювання. Реєстрація та класифікація проводяться на рахункахза допомогою подвійного запису. Узагальнення інформації з метою звітності відбувається у бухгалтерському балансіфінансовій звітності.

pptx
Додано
14 травня 2021
Переглядів
2862
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку