Презентація "Букви -н- і -нн- у прислівниках"

Про матеріал

Презентація містить матеріали до уроку-подорожі у 7 класі "Букви -н- і -нн- у прислівниках". Може бути використана вчителями-словесниками як на уроці, так і при підготовці до нього.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Кожен слово рідної мови має своє обличчя. Як у квітки, у нього свій неповторний аромат і відтінок барви, а цих відтінків кожна барва має тисячі. В. Сухомлинський

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Мета: вивчити орфограму “Одна буква –н- і дві букви -нн- у прислівниках”, правильно утворювати прислівники, пояснювати їх написання, спираючись на правила орфографії; розвивати творчі вміння використовувати прислівники у власних висловлюваннях; виховувати любов і повагу до мови.

Номер слайду 5

Взяти необхідні теоретичні знання і практичні навички орієнтування на місцевості Прислівник (а також ручку і зошит для запису вражень). Не смітити пустими, непродуманими словами, виразами. Рухатись цілеспрямовано, щоб не впасти у прірву безпорадності. Бути уважними. Зберігати спокій у важкопрохідних місцях правопису прислівника. Виявляти кмітливість, творчі здібності під час подорожі. Незважаючи на непередбачувані обставини (забув, не побачив, помилився), продовжувати рухатися вперед.

Номер слайду 6

Девіз уроку Думати — колективно Вирішувати — оперативно Писати — безпомилково Отримати знання — обов’язково

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Дослідження-зіставлення Журливо, по секрету, виснажливо, млисто,несправедливо, казково, важливо, щиро, зразково, дбайливо, увічливо, журливо, суворо, загадково, убого, дохідливо. Довідка. Делікатно, незбагненно, упереджено, сумно, відмінно, гостинно, доступно, таємно, туманно, трудно, нездійсненно, цінно, старанно, жалібно, невблаганно, злиденно. 2–3 прислівники ввести в самостійно складені речення.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Бездога...о, страше...о, височе...о, безцеремо...о, зако..о, нездійсне...о, незрівня...о, сезо...о, радіс...о, сум...о, упевне...о, лагід...о, шале...о, вихова...о, змістов...о, напруже...о. “Встав пропущену букву”

Номер слайду 12

Льндобоврі атунонм данідов

Номер слайду 13

Вчитися з успіхом – успішно Слухати з увагою -.... Грати з захопленням - ... Прислухатися з тривогою - ... Говорити з роздратуванням - ... Наближатися з обережністю - ... Вчитися з ретельністю - ...

Номер слайду 14

Ще так ніколи не цвіли сади Беззахис(н,нн)о. І так беззастереж(н,нн)о. І серце так не билося бентеж(н,нн)о... Ще так ніколи не цвіли сади... Ще так ніколи не цвіли сади Первіс(н,нн)о, первозда(н,нн)о, Первоцвіт(н,нн)о... На серці не було ще так блакит(н,нн)о... Ще так ніколи не цвіли сади. А.Близнюк

Номер слайду 15

Спокій..о, зляка...о, стара...о. Незліче...о, захопле...о, повіль...о. Охай...о, натхне...о, невгамов...о Бездога...о, віль...о, со...о.

Номер слайду 16

Трансформація висловлювання з елементами аналізу Мишко вийшов зі школи і неспіш..о закрокував додому. Відчував себе вдоволе..о. Аякже, на уроках працював стара..о, навіть Марія Федорівна похвалила, мовляв, глибоко розібрався в матеріалі, зумів практич..о застосувати… (За Ю.Голобородько). Уявити ситуацію, що Мишко — це ви. Переказати текст, змінивши третю особу на першу, і на основі поданого початку скласти продовження розповіді, використовуючи прислівники з н і нн. Дібрати до тексту заголовок.

Номер слайду 17

Я Зрозумів(ла)... Зацікавився (лась)... Хотів(ла) б краще знати...

Номер слайду 18

Домашнє завдання Опрацювати параграф “Вибери сам”: Вправа Скласти словниковий диктант із 15-18 прислівниками з орфограмою “Н і нн у прислівниках”. 3. Скласти невеликий опис природи, використовуючи прислівники з вивченою орфограмою. 4. Написати вірш-мініатюру гумористичного змісту, використовуючи рими з прислівниками навмання – спросоння, попідвіконню – попідтинню.

ppt
Додано
31 липня 2018
Переглядів
4347
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку