Презентація "БЖД під час зимових канікул"

Про матеріал
Презентація для проведення цікавого інструктажу з безпеки життєдіяльності під час зимових канікул.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека життєдіяльностіЗимові канікули 22.12.2023 9-А клас

Номер слайду 2

Загальні правила безпечної поведінки на зимових канікулах1. Не поспішайте при ходьбі, не обганяйте перехожих. При падінні - намагайтеся впасти на бік.2. Потрібно бути уважним і обережним на проїжджій частині дороги, дотримуватися правил дорожнього руху.3. У громадському транспорті бути обережним при посадці і виході, на зупинках.4. Не вести бесіду зі сторонніми людьми. Не реагувати на знаки уваги і накази незнайомця. 5. Завжди доводити до відома батьків, куди йдете гуляти.7. Необхідно тепло одягатися відповідно до погодних умов.8. Граючи в сніжки, не кидати в обличчя і в голову.9. Не дозволяється ходити вздовж будинків - можливе падіння снігу та бурульок.10. Не дражнити і не чіпати вуличних собак та інших тварин.11. Перебуваючи вдома, будьте уважними при поводженні з гострими, ріжучими, колючими предметами і електронагрівальними приладами. Суворо дотримуйтесь правил пожежної безпеки.

Номер слайду 3

Скільки правил було на минулому слайді?1) 92) 103) 114) 12

Номер слайду 4

Загальні правила безпечної поведінки на зимових канікулах1. Не поспішайте при ходьбі, не обганяйте перехожих. При падінні - намагайтеся впасти на бік.2. Потрібно бути уважним і обережним ... що ж тут було?3. У громадському транспорті бути обережним при посадці і виході, на зупинках.4. Не вести бесіду зі сторонніми людьми. Не реагувати на знаки уваги і накази незнайомця. 5. Завжди доводити до відома ... що ж тут далі?7. Необхідно тепло одягатися відповідно до погодних умов.8. Граючи в сніжки, не кидати в обличчя і в голову.9. Не дозволяється ходити вздовж будинків ... чому?10. Не дражнити і не чіпати вуличних собак та інших тварин.11. Перебуваючи вдома, будьте уважними при поводженні з гострими, ріжучими, колючими предметами і електронагрівальними приладами. Суворо дотримуйтесь правил пожежної безпеки.

Номер слайду 5

Перебуваючи на вулиці й ставши учасником дорожньо-транспортного руху, слід чітко виконувати правила:рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках, притримуючись правого боку, Взуття має бути зручним, підбори – низькими;за межами населених пунктів, рухаючись узбіччям проїжджої частини, слід іти назустріч руху транспортних засобів;переходити проїжджу частину можна тільки по пішохідних переходах, а у разі їх відсутності – на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч;у місцях, де рух регулюється, треба керуватися тільки сигналами регулювальника чи світлофора;чекати на транспортний засіб потрібно тільки на посадкових майданчиках (зупинках);па трамвайних зупинках, не обладнаних посадковими майданчиками, можна виходити на проїжджу частину лише з боку дверей і тільки після зупинки трамвая;у разі наближення транспортного засобу з увімкненим проблисковим маячком червоного або синього кольору, або спеціальним звуковим сигналом треба утриматися від переходу проїжджої частини або негайно залишити її;категорично заборонено вибігати на проїжджу частину, влаштовувати на ній або поблизу неї ігри;заборонено під час зимових канікул учням кататися на велосипедах, мопедах, роликах тощо, що не відповідає погодним умовам та сезону;для запобігання ДТП категорично заборонено кататися на санчатах, ковзанах, лижах (інших зимових приладах для розваг) на проїжджій дорозі, катання потрібно здійснювати у спеціально відведених для цього місцях;у жодному разі не можна чіплятися за задній бампер машин для того, щоб покататися;для запобігання травмування можна кататися на ковзанах тільки у відведених для цього спеціальних місцях;учні повинні виконувати зазначені правила, а також інші Правила дорожнього руху України;перебувати поблизу залізничних колій дітям без супроводу дорослих заборонено;учні, користуючись транспортним засобом, повинні сидіти або стояти тільки в призначених для цього місцях, тримаючись за поручень або інше пристосування.

Номер слайду 6

Якого боку слід дотримуватись рухаючись тротуарами?1) Лівого2) Посередині3) Правого

Номер слайду 7

Назви 5 правил дорожнього руху, які ти запам’ятав/запам’ятала

Номер слайду 8

Під час канікул, перебуваючи вдома, на вулиці, в спеціалізованих установах, приміщеннях, транспорті учні повинні чітко виконувати правила пожежної безпеки:не брати з собою вогненебезпечні предмети, що можуть спричинити пожежу;користуватися газовою плитою вдома тільки із спеціалізованим електричним приладом для вмикання;у жодному разі не брати на вулиці чи в іншому місці незнайому чи чужу побутову техніку, не вмикати її у розетку;у разі виявлення обірваних проводів, іскріння проводки, слід негайно повідомити дорослих;не збиратися біля проходів у громадських установах, входах та виходах, у приміщеннях вестибюлю;у разі пожежної небезпеки– негайно вийти на повітря (за двері, балкон) та кликати на допомогу. Викликати службу пожежної охорони за номером 103 назвавши ім’я батьків, детально з усіма подробицями описавши ситуацію, всі ваші дії;при появі запаху газу у жодному разі не вмикати електроприлади, не користуватися телефоном, відчинити вікна, двері, вимкнути газову плиту, якщо вона була ввімкнена, й вийти з приміщення; покликати на допомогу дорослих, негайно повідомити в газову службу за номером 104 чи пожежну охорону – 101.

Номер слайду 9

На минулому слайді точно щось не так... Що саме?

Номер слайду 10

Учні повинні чітко виконувати правила з попередження нещасних випадків, травмування тощо:заборонено наближатися й перебувати біля водоймищ без супроводу дорослих; категорично заборонено виходити на льодову поверхню водоймища. Особі, яка провалилася під лід, необхідно подати мотузку, дошку, одяг, але не підходити близько. Якщо лід крихкий, треба лягти на нього й проводити операцію рятування в той бік, із якого прийшла людина. Не поспішаючи, слід допомогти вибратися з води, зняти мокрий одяг, зігріти, покликати на допомогу, відвести постраждалого у тепле приміщення, вжити заходів щодо неприпущення обмороження;категорично заборонено наближатися й перебувати біля будівельних майданчиків, кар’єрів, закинутих напівзруйнованих будівель;категорично заборонено вживати алкоголь, наркотичні засоби, тютюнові вироби, стимулятори;пересуватися слід обережно, спокійно. Беручи участь в іграх, не створювати хаотичного руху, не штовхатися, не кричати. На вулиці бути обережним, дивитися під ноги, щоб не впасти в яму чи відкритий каналізаційний люк, не травмуватися через ожеледь;не підходити на вулиці до обірваних, обвислих проводів, або проводів, які стирчать, а особливо, якщо від них іде гудіння – дані проводи можуть бути ще підживлені електрострумом;не підходити до щитових, не залазити на стовпи з високовольтними проводами – удар електрострумом від високовольтних живлень можна отримати на відстані 5 м; не виходити на дах багатоповерхівки;не підходити до відчинених вікон, мити вікна тільки в присутності дорослих, не нахилятися на перила, парапети сходинок для запобігання падіння.

Номер слайду 11

Ситуація: Людина провалилась під лід. Ваші дії?

Номер слайду 12

Під час канікул учні повинні дотримуватися правил безпеки життєдіяльності, правила попередження правопорушень та насильства над дітьми:не розмовляти й не вступати в контакт із незнайомцями, зокрема, не передавати їм цінні речі, ключі від дому, навіть якщо вони назвалися представниками міліції. Слід одразу кликати на допомогу і швидко йти до людей;не підходити до автомобілів із незнайомцями, навіть якщо вони запитують дорогу. Краще сказати, що не знаєте;перебувати без супроводу дорослих на вулиці дітям до 10-ти років можна до 20 год, до 14-ти років – до 21 год, до 18-ти років до 22 год. У темну пору сезону – до настання темряви;діти мають право не відчиняти двері дому навіть представникам правоохоронних органів. Якщо незнайомець запитує, чи скоро прийдуть батьки, повідомте, що скоро – вони у сусідів. Тим часом слід зателефонувати батькам, а незнайомцям двері не відчиняти;слід триматися подалі від тих, хто влаштовує бійки, не брати участі в суперечках дорослих;керуватися загальними правилами етикету й нормами поведінки, не провокувати оточуючих на агресивну поведінку рухами й словами. У разі небезпечної ситуації потрібно звертатися до служби охорони закладу, викликати міліцію за номером 102, зателефонувати батькам;не вчиняти дії, що можуть призвести до правопорушень.

Номер слайду 13

завдання на час. УВАГА! У ТЕБЕ Є 2 ХВИЛИНИ!Зайди у чат напиши прізвище, ім.я. Зазнач клас. Твій номер телефонуномер телефону батьківможеш не виконувати завданняце був жартувімкни камеру і мікрофон скажи “я уважно читаю інструкцію до кінця”Ти молодець

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Під час канікул учні повинні виконувати правила із запобігання захворювань на грип, інфекційні, кишкові захворювання тощо:хворому виділити окреме ліжко; посуд, білизну;приміщення постійно провітрювати;у разі контакту із хворим одягати марлеву маску;хворому дотримуватися постільного режиму;чітко виконувати рекомендації лікаря;перед їжею мити руки з милом;не їсти брудних овочів та фруктів;довге волосся у дівчат має бути зібране у зачіску, не слід користуватися засобами особистої гігієни (гребінцем) інших осіб, а також не передавати свої засоби гігієни іншим. не вживати самостійно медичних медикаментів і препаратів, не рекомендованих лікарем.

Номер слайду 16

Тут мало бути завдання, але...

Номер слайду 17

... замість цього я згенерувала гарного котика)

Номер слайду 18

Правила пожежної безпеки під час новорічних свят. Не використовуйте на новорічних святах одяг з вати і марлі. У приміщенні забороняється запалювати бенгальські вогні, застосовувати хлопавки і воскові свічки. Пам'ятайте, відкритий вогонь завжди небезпечний!Не дозволяється використовувати піротехніку. Не прикрашайте ялинку м'якими та пластмасовими іграшками, так як вони дуже швидко займаються. Не обкладайте підставку ялинки ватою. Висвітлювати ялинку необхідно тільки електрогірляндами промислового виробництва.

Номер слайду 19

Котика більше не буде.

Номер слайду 20

І завдання не буде :)

Номер слайду 21

pptx
Додано
21 грудня 2023
Переглядів
777
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку