Презентація "Церковний розкол 1054 р. Католицька церква в ХІ-ХV ст."

Про матеріал
Мета уроку: дати уявлення про характерні ознаки середньовічного світогляду, місце і роль церкви в житті суспільства, з'ясувати причини розколу християнства; формувати в учнів толерантне ставлення до представників інших релігій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Церковний розкол 1054 р. Католицька церква в ХІ-ХV ст.

Номер слайду 2

Мета уроку:дати уявлення про характерні ознаки середньовічного світогляду, місце і роль церкви в житті суспільства, з'ясувати причини розколу християнства; формувати в учнів толерантне ставлення до представників інших релігій.

Номер слайду 3

Очікувані результати уроку. Після цього уроку учні зможуть:охарактеризувати основні відмінності між католицизмом і православ’ям;визначати за картою межі поширення впливу католицької і православної церков;пояснювати поняття: «індульгенція», «ордени», «єретик», «анафема».

Номер слайду 4

Завдання уроку:охарактеризувати причини розколу християнства на католицизм та православ'я;Визначити як у боротьбі за верховенство над суспільством змінювались з часом взаємовідносини між світською та духовною владою;сприяти вихованню в учнів толерантного ставлення до історичних явищ, подій та процесів.

Номер слайду 5

Актуалізація опорних знань учнів. Бесіда за запитаннями1. Як виникло християнство?2. Якими були основи християнського віровчення?3. Як формувалася християнська церква?

Номер слайду 6

Мотивація навчальної діяльності учнів. Визначити спільне та відмінне на зображеній ілюстрації. Де використовуються зображені предмети?Якій релігії належать дані предмети?Католицький хрест Православний хрест

Номер слайду 7

План вивчення нової теми уроку: Роль церкви у середньовічному суспільстві. Церковний розкол 1054 року. Чернечі та духовно-рицарські ордени. Піднесення ролі пап.Єрисі та інквізиція.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Церковна ієрархія

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Узагальнення та систематизація набутих знань. Співставити термін і визначення Чернечі ордени. Духовно-рицарські ордениЄрисьІнквізиція. А. Переконання або вчення сильно відмінне від загальноприйнятих або традиційних поглядів, відхилення від офіційного віровчення будь-якої релігії. Б. Спалення єретиків на вогнищі. В. Організації рицарів, які боролись проти «ворогів» християнської церкви. «Молились і воювали»Г. церковний суд у справах єретиків. Д. Об'єднання ченців у католицькій церкві. «Молились і працювали

Номер слайду 20

Домашнє завдання: Опрацювати п.14 ст.136-141 Підготуйте презентацію або повідомлення за темою «Християнізація Середньовічної Європи».

Номер слайду 21

Джерелаhttps://mon.gov.ua/ua/osvita/zagalna-serednya-osvita/navchalni-programi/navchalni-programi-5-9-klashttps://naurok.com.ua/biblioteka/upload

Номер слайду 22

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Лещенко Юлия
    Дякую за корисні матеріали!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 січня 2021
Переглядів
10846
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку