Презентація "Чарівний совиний світ"

Про матеріал
Сови - типові представники класу птахів. У презентації подані цікаві факти про сов, їх спосіб життя, про представників, котрі мешкають в Україні та їх особливості. Матеріал буде корисний під час вивчення розділу "Птахи", а також на групі продовженого дня.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЧАРІВНИЙ СОВИНИЙ СВІТ

Номер слайду 2

Совоподібні – це окрема група птахів, всі вони є нічними хижаками. В усіх сов великі очі та гарний слух. Вони мають загнутий дзьоб та гострі пазурі.

Номер слайду 3

Болотяна сова трохи більша за голуба, вона занесена до Червоної книги.Існує 200 видів совоподібних птахів. В Україні налічується 13 видів. Найбільш поширені з них: сова сіра та болотяна, пугач, вухата сова.

Номер слайду 4

За розмірами вона не більша за ворону. Сіра сова відрізняється тим, що в неї велика голова і немає “ вушок ”.

Номер слайду 5

Особливість вухатих сов у тому, що вони збираються групами на денний відпочинок, особливо восени та взимку. Групи налічують до 100 особин.

Номер слайду 6

Його довжина складає 70 см, розмах крил 1,5-1,8 метра. Важить птах близько 3 кг. Найбільша сова нашої країни – це пугач. Він дуже рідкісний, тому занесений до Червоної книги.

Номер слайду 7

Сови мешкають в дуплах старих дерев. Часто селяться в гніздах інших птахів та навіть займають нори ссавців.

Номер слайду 8

Голова сови може повертатися на 270°. Очі сов повністю нерухомі, саме тому природа нагородила їх такою рухомою шиєю. Сови бачать світ тільки в чорно-білому кольорі.

Номер слайду 9

Більшість видів сов є нічними птахами, але є деякі які полюють як вдень, так і вночі. Зір і слух сови в 4 рази краще ніж у кішки.

Номер слайду 10

Сови приносять користь сільському господарству поїдаючи гризунів, тому всі види сов знаходяться по охороною. Сови здатні виловити до 1000 гризунів на рік.

Номер слайду 11

Як і інші птахи, сови не здатні жувати їжу (зубів у них немає). Якщо здобич занадто велика, сови використовують гострий дзьоб, щоб розірвати здобич на частини.

Номер слайду 12

Деякі види сов охоче харчуються рибою, яку вправно ловлять кігтями.

Номер слайду 13

Сови літають безшумно. Спеціальний вид м’якого пір’я приглушує звук рухомих крил, що дозволяє птахові наблизитися до здобичі непоміченим.

Номер слайду 14

Сови живуть майже по всій планеті, за винятком Антарктиди і деяких островів. Сови живуть близько 20 років.

pptx
Додано
4 лютого 2020
Переглядів
3413
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку