"Презентація" Чи міститься повітря у грунті. Які є небезпечні природні явища

Про матеріал
Презентація на тему Чи міститься повітря у грунті. Які є небезпечні природні явища створена для закріплення знань НУШ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чи міститься повітря у ґрунті. Які є небезпечні природні явища

Номер слайду 2

Повітря - це важливий компонент природи, який відіграє велику роль у життєдіяльності організмів, що населяють нашу планету Для життя тварин потрібне повітря, яке містить достатню кількість кисню. Не менш важливим для тварин, які живуть у ґрунті, є склад ґрунтового повітря. 

Номер слайду 3

Ґрунтове повітря - це суміш газів, частина яких потрапляє у ґрунт з повітряної оболонки, а частина утворюється у ґрунті. Кількість повітря у ґрунті залежить від розміру пор та вологості ґрунту. Зі збільшенням вологості вода починає витісняти ґрунтове повітря, що призводить до зменшення його у ґрунті. Кількість і склад ґрунтового повітря впливають на розвиток і життєдіяльність рослин і мікроорганізмів.

Номер слайду 4

Ґрунтове повітря за своїм газовим складом значно відрізняється від складу атмосферного повітря.Ґрунтове повітря складається з азоту, кисню, вуглекислого газу та інших газів.

Номер слайду 5

Між повітряною оболонкою і ґрунтовим повітрям постійно відбувається газообмін. Ґрунт може поглинати з повітря шкідливі гази, які викидають промислові підприємства, сприяючи очищенню повітря. Основні забруднювачі повітря у житлових приміщеннях - це продукти горіння газу, на якому ми готуємо їжу, а також багато будівельних і оздоблювальних матеріалів. Небезпечною є також техніка: телевізори, комп’ютери, принтери. Поліпшити якість повітря допомагають кімнатні рослини.

Номер слайду 6

У будь-якому куточку земної кулі людині можуть загрожувати небезпечні природні явища. Небезпечні природні явища - це явища природи, які порушують нормальну життєдіяльність населення, створюють загрозу для здоров’я, а також руйнують матеріальні цінності (будівлі, транспортні засоби, споруди).

Номер слайду 7

Найпоширенішими у світі найнебезпечнішими природними явищами є: тропічні шторми, повені, засухи. Найбільше потерпають від дії небезпечних природних процесів Азія, Північна Америка і Південна Америка.

Номер слайду 8

Д/З опрацювати параграф 36 стр. 133 – 137.

pptx
Додав(-ла)
Parkhomenko Alina
Додано
9 квітня
Переглядів
24
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку