Презентація Як здійснити окомірну зйомку місцевості і скласти план

Про матеріал
Презентація на тему Як здійснити окомірну зйомку місцевості і скласти план для 5 - тих класів НУШ. Закріплення знань, умінь та навичок за підручником Біда.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як здійснити окомірну зйомку місцевості і скласти план місцевості

Номер слайду 2

Для складання плану використовують. окомірне знімання місцевості. Цей спосіб досить простий, його застосовують тоді, коли немає потреби дуже точно вимірювати напрямки, відстані й висоти, їх визначають «на око».  Є два види окомірного знімання — полярне і маршрутне. Окомірне полярне знімання — це складання плану місцевості з однієї обраної точки, яку прийнято називати полюсом. Окомірне маршрутне знімання — це складання плану місцевості, рухаючись за певним маршрутом. Для окомірне знімання планшет. Окомірне маршрутне знімання

Номер слайду 3

Окомірне знімання місцевості - це найпростіша зйомка місцевості, під час якої відстані визначають приблизно, на око. Її проводять з однієї точки (полярна зйомка) або рухаючись вибраним маршрутом (маршрутна зйомка). Полярна зйомка місцевості - це зйомка, коли спостерігач постійно перебуває в одній точці, яку називають «полюсом». Планшет - це лист фанери або аркуш картону із закріпленим на ньому компасом і папером для креслення. Зорієнтувати планшет: зорієнтувати компас, закріплений на планшеті; позначити стрілкою на плані напрямок «північ - південь».

Номер слайду 4

Компас - прилад для визначення напрямків на сторони горизонту. Кріпиться до планшета. Візирна лінійка - це тригранна лінійка . (Якщо візирної лінійки немає, використовуйте звичайну, поставивши її на ребро).

Номер слайду 5

План місцевості — надійний помічник людини. За планом визначають, де краще побудувати завод чи житловий будинок, де зручніше розмістити школу та в яких місцях закласти сади і сквери. Перед тим як провести лінії електропередачі, прокласти дороги і трубопроводи, ці об’єкти намічають на планах. План необхідний туристам Адже перед тим як вирушити в мандрівку, вони спочатку ознайомлюються з районом подорожі. Під час турпоходу планом користуються як путівником для орієнтування на місцевості. Плани місцевості бувають різні. Найпростіші з них називають схемами. На них зображають тільки окремі об’єкти.

Номер слайду 6

Д/З опрацювати параграф 26

pptx
Додав(-ла)
Parkhomenko Alina
Додано
10 квітня
Переглядів
20
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку