Презентація "Чи придатна рок-музика для передавання патріотичних настроїв, закликів"

Про матеріал

Презентація допоможе вчителю української мови на уроці-обговоренні "Чи придатна рок-музика для передавання патріотичних настроїв, думок, закликів?". Ілюстративний матеріал складається зі зразків сучасної української рок-культури та їх надбань.
Висновком до заняття вцілому може слугувати опрацювання кроссенсу за темою уроку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Чи придатна рок-музика для передавання патріотичних настроїв, думок, закликів?»Обговорення питання

Номер слайду 2

Українські рок-виконавці(почергове опрацювання матеріалу)1. Що ви знаєте про цей гурт?2. Прочитайте текст пісні. Яка основна думка цього музичного твору?3. Зробіть висновки про доцільність використання цієї пісні на сьогоднішньому уроці.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

СКРЯБІН

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Укроп - це маленький хлопчик,Що носить коротенький чубчикІ мріє про мир у доміА як треба то стане в окоп в обороні. Укроп - це школярка юна. Окутана стягом жовтоблакитиним. Горять у неї очі,Як плете маскувальну сітку до ночі. Приспів: Укроп - це ти, укроп - це я,Україна - укропів земля,Укроп всіяний по полю,Бореться за свободу і волю!Укроп - це лагідна мати,Що молиться до світання. Укроп - це батько суворий,Що є патріотом рідного краю!Укроп - це бабуся старенька,Що в'яже панчохи захиснику,Укроп - це дідо сивенький,Збирає вояці сальця й часнику. Приспів. (2)Укроп - це кіборг залізний,Укроп - це козак вольовий,Тікай, враже-сєпар, допоки не пізно,Ховайся, москалю, допоки живий!Укроп голови не схилитьІ навіть вистоїть смерч,Укроп градом накриє,А він всеодно підійме свій меч!Приспів. (2)Укроп - то народ єдиний, |Укроп - то народ міцний, |Укроп ніколи не згине, |Укроп вічно живий! | (2)Приспів. (2)ГАЙДА-МАКИ

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Обговорення кроссенсу за темою уроку. Довідка: Кроссенс – асоціативна головоломка нового покоління. Слово «кроссенс» означає «перетин значень» і придумане за аналогією зі словом «кросворд», яке в перекладі з англійської мови означає «перетин слів». Це асоціативний ланцюжок, що складається з дев'яти картинок. 1 2 34 5 67 8 9 Зображення розташовують так, що кожна картинка має зв'язок із попередньою і наступною, а центральна поєднує за змістом відразу декілька картинок. Завдання того, хто розгадує кроссенс - знайти асоціативний зв'язок між сусідніми (тобто тими, що мають спільний бік) картинками. Зв’язки в головоломці можуть бути і поверхневими, і глибокими.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Орієнтовна розгадка кроссенсу. Рок-культурамузикатекстзакликясність(зрозумілість)національні цінностіУкраїнавійна. ПАТРІОТИЗМ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Соловій Ярослава Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 червня 2018
Переглядів
24492
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку