Презентація "Чому людина - найвища цінність. Що таке духовність і релігійність"

Про матеріал
Презентація до курсу "Етика" 6 клас НУШ 0,5 годин на тиждень за підручником Т.Мелещенко, О. Желіба, Т.Бакка, Ж.Ашортіа. Можна використовувати під час дистанційного та очного навчання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

6 клас НУШ “Етика” за підручником Мелещенкo Т. В. Чому людина - найвища цінність. Що таке духовність і релігійність

Номер слайду 2

Посміхнися. Привітайся. Підморгни. Дізнайся. Побажай. Запитай. Обери свою цукерочку настрою та виконай завдання. Розкажи. Напиши. Знайди Подякуй. Мій смачний настрій

Номер слайду 3

Знайди в хмаринці ключові слова до теми уроку. Які з них тобі вже знайомі?

Номер слайду 4

Під час взаємодії з іншими людьми: рідними, знайомими, незнайомцями варто проявляти людяність. Людяність - риса характеру, що означає діяльне співпереживання відносно інших живих істот. Основу людяності становлять моральні цінності

Номер слайду 5

Термін «гуманізм», походить від латинського слова «һиmаnus», що перекладається як «людяний». Тому гуманістична мораль означає мораль, побудовану на принципах людяності. Гуманістичні принципи покладені в основу правової системи демократичних держав.

Номер слайду 6

Із середини ХХ ст. людська гідність розглядається як найвища й недоторканна цінність; повага до свободи та гідності особи розглядається як основний принцип міжнародних актів, серед яких Загальна декларація прав людини й інші, що побудовані на принципах людяності.

Номер слайду 7

1. Добери до кожної статті Конституції відповідну світлину.2. Пригадай, які ще існують права людини. Чи можуть вони бути порушеніПріоритет прав людини означає, що всі закони країни мають сприяти дотриманню та захисту даних прав.

Номер слайду 8

Уявлення про світ людина вибудовує на основі фактів. А якщо факти відсутні або отримані знання не можна перевірити? Вирішити ці проблеми допомагає віра. Віра - упевненість, довіра до когось чи чогось, зокрема без логічних доказів. Спостерігаючи за природою, у людини викликало питання: а хто її створив, хто творить надприродне? Так виникла релігія. Релігія - це віра в існування Бога чи богів.

Номер слайду 9

Наявність кількох релігійних спільнот на території однієї країни називається поліконфесійністю. Для поліконфесійних країн важливе питання співіснування релігій в одній країні. Кожна релігія вважає істинним тільки свій світогляд, прагне залучити до своєї спільноти якомога більше вірян. Це спричиняє конфлікти. Отже, в умовах поліконфесійності української нації важливо проявляти толерантність. Толерантна людина співпрацює з іншими на підставі поваги гідності, прав інших, сприйняття їх такими, якими вони є.

Номер слайду 10

Визнання права на свободу думки, совісті та релігії сприяє розвитку духовності людей. Духовність - здатність людини до творення культури й самотворення. Творення культури означає створення нових матеріальних і духовних цінностей.

Номер слайду 11

Оціни свою роботу на уроці Обери свій смаколик! Були труднощі, потрібна допомога !Добре, але можу краще !Чудово! Все вдалося

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Воронкіна Ірина
    Дякую! Чудова робота!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Ковтун Тетяна Вікторівна
    Щиро дякую за Вашу роботу!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Етика, 6 клас, Презентації
Додано
15 січня
Переглядів
1185
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку