Локація 3 Як скислити молоко? Алгоритм роботи1.налийте у склянку молоко.2. Додайте одну чайну ложку оцту,перемішайте.3. Зробіть записи про те,що помітили.4. Начавіть у склянку четвертину лимону,перемішайте.5. Що відбулося із молоком тепер,запишіть.6. Спробуйте на смак. Запишіть. Порівняйте рідину,яка утворилась з кефіром. Проаналізуйте.7. Зробіть спільний висновок{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A} Дослід. Власні спостереження. Молоко із додаванням оцту. Молоко із додаванням лимону. Смак молока. Порівняльна характеристика. Сир-це казеїн,який розчинений у молоці,як цукор у воді. Вартододати до молока кислоту,він відділяється,захоплюючи з собою жир.
Локація 4 Чи зможемо ми виготовити сир? Алгоритм роботи:1. У матеріалі кейсу знайдіть відповіді на питання. -що на вашу думку,відбудеться із звичайним молоком під час нагрівання; -що,з вашої точки зору,відбудеться із кислим молоком під час нагрівання.2. Над свічкою спочатку нагрійте свіже молоко. Порівняйте обрану вами відповідь із результатами досліду.3. Нагрійте кисле молоко,порівняйте результати.4. Відділіть кисле молоко,що залишилось у ситечку. Свіже молоко нагріється ,а потім буде швидше киснути. Кисле молоко згорить. Свіже молоко нагріється. Свіже молоко скисне. Кисле молоко нагріється. Кисле молоко розділиться на сир та сироватку