Презентація "Чому я люблю свою Батьківщину

Про матеріал
Закріпити знання учнів про особливості побудови есе, розвивати вміння висловлювати свою думку, обґрунтовувати її, виражати своє ставлення до предмета висловлювання, міркувати, розвивати мовлення, навчити учнів складати есе . Виховувати любов до рідної Вітчизни, патріотизм.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель початкових класів. Хмельницького НВК №4 Стрільчук Уляна Іванівна. Урок розвитку мовлення 4 клас. Написання есе на тему «Чому я люблю свою Батьківщину»

Номер слайду 2

Доброго ранку , сонце привітне!Доброго ранку, небо блакитне!Доброго ранку, у небі пташки!Доброго ранку тобі і мені!

Номер слайду 3

Тема уроку. Написання есе. Чому я люблю свою Батьківщину

Номер слайду 4

Есе

Номер слайду 5

Характеристика есе• особистісний характер сприймання проблеми та її осмислення• невеликий обсяг• вільна композиція• невимушеність та емоційність викладу.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

ЗАГАДКАНа землі великій є одна країна: Гарна, неповторна, красна, як калина.І живуть тут люди добрі, працьовитіІ скажу, до речі, ще й талановиті. Землю засівають і пісні співають,На бандурі грають і вірші складають. Про ліси і гори, і про синє море,Про людей і квіти, то скажіть же, діти,Що це за країна? … (Наша славна Україна)

Номер слайду 8

Б б Бб Ба ать ьк ів вщ щина Батьківщина. Наша Батьківщина - Україна. Каліграфічна хвилинка

Номер слайду 9

- Доберіть слова близькі за значенням до слова Батьківщина. Вітчизна, рідна земля, рідний край, отчий дім. В чому різниця між словами Батьківщи′на І ба′тьківщина?Коли ми говоримо про нашу державу Україну, нашу велику Батьківщину, то слово «Батьківщина» пишемо з великої букви. Якщо слово батьківщина вжито в значенні малої батьківщини, то воно пишеться з малої літери. Воно означає те місце, де живуть твої батьки, де поховані твої прабатьки, де є твої корені. Це місце і є твоєю маленькою батьківщиною. Словникова робота

Номер слайду 10

РОБОТА В ГРУПАХЗавдання для груп. Група1 .- Які слова вам спадають на думку, коли ви чуєте слово Батьківщина? Виберіть з поданих слів та словосполучень найбільш влучні. Складіть асоціативний кущ. Група 2. – Відновіть приказки та прислів’я про рідний край. Гра «Лото»Група 3. – Виберіть і підкресліть ті слова, які відображають ваше ставлення до своєї Батьківщини. Група 4. – З двох іменників утворіть словосполучення прикметник + іменник.

Номер слайду 11

Фізкультхвилинка

Номер слайду 12

План1. Де, в якій країні ти живеш?2. Як ти ставишся до рідного краю?3. Чому ти любиш свою Батьківщину?4. Що я хочу (можу) для неї зробити?Чому я люблю свою Батьківщину

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ТВОРЧА РОБОТАОтож пам’ятаємо:– у своєму есе висловимо власну думку;– будемо міркувати, запитувати, порівнювати, вживати прислів’я, доводити свою думку.

Номер слайду 15

- Чи здійснились ваші очікування?- Що на уроці вдавалося найлегше?- Що було важко?- Поміркуйте, якою б ви хотіли бачити свою Батьківщину? Що для цього треба зробити?

Номер слайду 16

Подаруйте своїй Україні тепло своїх сердець

pptx
Додано
16 березня 2020
Переглядів
3805
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку