Презентація "Чорнобиль"

Про матеріал
Презентація містить матеріал про причини та наслідки Чорнобильської катастрофи, про ситуацію у сучасній Чорнобильській зоні та перелік художніх та документальних фільмів про Чорнобиль.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ГІРЧИТЬ ЧОРНОБИЛЬ КРІЗЬ РОКИ…

Номер слайду 2

26 квітня 1986 рік

Номер слайду 3

Пожежа. Після вибуху 800т графіту горіли 10 днів. Загинула 31 людина. У гасінні пожежі бралиучасть 240тис. Чоловік. Одразу 8,5млн. людей були опроміненіЗабруднено 155 тис кв.км Реактор випромінював радіацію ще 3 тижні

Номер слайду 4

Причини. Некомпетентність персоналу. Неправильне проектування реактора. Недостатнє інформування персоналу про небезпеки

Номер слайду 5

Замовчування. Люди, які жили в сусідніх містах, нічого не знали, їх не забезпечили достатньою кількістю йоду, щоб захиститися від радіаційних опромінень. Їм не розповідали, як поводитися. Перші повідомлення про те, що в Чорнобилі сталася аварія, в радянських ЗМІ з’явилися лише 27 квітня, коли з моменту аварії минуло 36 годин. Про небезпеку за кордоном повідомили раніше, ніж у зоні лиха.

Номер слайду 6

Лише ввечері 28 квітня ТАСС (Телеграфне агентство Радянського Союзу) передало на весь світ повідомлення: «На Чорнобильській атомній електростанції стався нещасний випадок…». Аварія сталася 26 квітня. «Правда» мовчала про неї до 30-го квітня.30-го, в кутку другої сторінки з’явилось таке повідомлення: Діти спокійно гралися на вулиці, ніяких попереджень про те, що треба зачинити вікна і сидіти вдома, не надходило.«Пошкодження є набагато серйознішіми, ніж повідомляє СРСР», – писала 30 квітня британська The Guardian. І виявилася права.

Номер слайду 7

Евакуація. Відміна евакуації 26 квітня. Відсутні рекомендації населенню про зменшення впливу радіаціїНевірний шлях руху колон. Забруднені транспортні засоби

Номер слайду 8

Наслідки. Постраждали 12 областей України70% радіації отримала Білорусь (зона відчуження понад 4000 кв.км)Радіоактивна хмара зачепила схід СШАРадіоактивні дощі зафіксовані в ІрландіїЗабруднені води Дніпра і Прип*ятіУ 1987 році 2 тис. жертв, у 1995 році – 37,5 тис. Підвищення рівня захворюваності

Номер слайду 9

Зона відчуження сьогодніПропозиції щодо створення Поліського біосферного заповідника. Можливість скорочення зони відчуження

Номер слайду 10

Туризм. Журнал Forbes включив ЧАЕС до переліку найекстравагантніших туристичних місць. Цікавість прокинулась завдяки культурним надбання суспільства.

Номер слайду 11

ПовертанціЗаселено 11 населених пунктів. Найбільш “людним” є Чорнобиль.

Номер слайду 12

Фільми про Чорнобиль«Розпад» – художній фільм про аварію на Чорнобильській АЕС та її наслідки, знятий режисером Михайлом Беліковим.«Авро́ра» — російськомовний фільм режисури Оксани Байрак. Стрічка присвячена маленькій дівчинці-сироті Аврорі, яка постраждала внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.«У суботу» – фільм про перший день після аварії на Чорнобильській АЕС.«Земля забуття» – фільм режисури Мішель Боганім розповідає історію кількох осіб і їхніх сімей, життя яких було зламане та знищене трагічним вибухом. «Чорнобиль. За хвилину до катастрофи» – фільм-реконструкція, який розповідає як похвилинно вів себе персонал ЧАЕС у ніч аварії. Документальна драма Світлани Усенко "Розщеплені на атоми" поверне час назад, до 1986 року та дозволить подивитись на Чорнобильську катастрофу очима людей, які бачили все на власні очі, та зробити власні висновки.

Номер слайду 13

Документальна драма Світлани Усенко "Розщеплені на атоми" поверне час назад, до 1986 року та дозволить подивитись на Чорнобильську катастрофу очима людей, які бачили все на власні очі, та зробити власні висновки.

Номер слайду 14

Чорнобиль: 30 років потому

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Лісняк Оксана Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Матвій Галина
    Дякую за повноту і цікавий фактаж в презентації)
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Павлюк Наталія Степанівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Шульга Світлана Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
До підручника
Екологія (рівень стандарту, академічний рівень) 11 клас (Царик Л.П., Царик П.Л., Вітенко І.М.)
Додано
25 лютого 2021
Переглядів
29588
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку