Презентація "Негативний вплив пластику на довкілля та проблеми утилязації їх на місцевому рівні"

Про матеріал
Пластик і пластмаси складають найбільшу частку побутових відходів. Пластик дуже шкідливий для навколишнього середовища – він довго розкладається і залишає після себе складні отруйні хімічні сполуки. Пластикові відходи розкладаються 100-1000 років! А кожна людина прагне бути здоровою та жити довго і благополучно. Всім відомо, що життя людини залежить від якості їжі, води, яку ми споживаємо і яким повітрям ми дихаємо.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчимося жити екологічно(негативний вплив пластику на довкілля та проблеми утилізації його на місцевому рівні)Роботу виконала: учениця 9 класу. КЗ «Благодатненська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів»Хмелик Тетяна. Науковий керівник : Шевченко Наталія Василівна

Номер слайду 2

Актуальність роботи:пластик і пластмаси складають найбільшу частку побутових відходів. Пластик дуже шкідливий для навколишнього середовища – він довго розкладається і залишає після себе складні отруйні хімічні сполуки. Пластикові відходи розкладаються 100-1000 років! А кожна людина прагне бути здоровою та жити довго і благополучно. Всім відомо, що життя людини залежить від якості їжі, води, яку ми споживаємо і яким повітрям ми дихаємо.

Номер слайду 3

Завдання роботи: дослідження полягало в тому, щоб на основі вивчення та аналізу екологічного стану ґрунту оцінити вплив пластику на рослини та воду, організація практичної діяльності спрямованої на розв'язання конкретної екологічної проблеми (збір пластикових кришечок, гроші від продажу яких, ідуть на виготовлення протезів для воїнів ООС).

Номер слайду 4

Об'єкт вивчення: пластик і рослини. Предмет вивчення: шкідливий вплив пластику на рослини та проблеми утилізації його в межах населеного пункту с. Благодатне.

Номер слайду 5

Методи які використовувалися під час дослідження проекту: Теоретичний – збір необхідної інформації з різних джерел;Дослідницький – проведення досліджень об'єктом дослідження;Емпіричний – спостереження, аналіз та опис результатів дослідження.Інформаційно-пропагандистський – створення флаєрів та проведення тематичної лінійки.

Номер слайду 6

Ми зараз живемо в так званій пластиковій ері. Пластик використовують для всього підряд через його дешевизну та легкість. Проте вже є велика кількість досліджень , що доводить небезпечність пластику. Викидаючи пластик в довкілля він піддається руйнуванню діями сонячних променів та опадів на мікропластик і все це знаходить шлях до нашого столу через воду, що ми п’ємо, та їжу, яку ми споживаємо. Що ж можемо зробити ми учні, для подолання цієї проблеми? Це залежить від нас, чи будуть наступні покоління жити на чистій Планеті. Цього року ми вирішили дослідити негативний вплив пластику на живі організми а саме рослини.

Номер слайду 7

При звичайних умовах зберігання пластик не обмінюється з водою хімічними елементами. При нагріванні навіть трохи вище кімнатної температури починається активне переміщення токсичних молекул з пластикової пляшки в рідину, якою вона наповнена. Зрозуміло, що в спеку понад 30 градусів така вода стає отруєної, в тому числі і бісфенолом-А. Цей компонент негативно впливає на щитовидну залозу, ЦНС, провокує нездатність мати дітей, гіпертонію, ожиріння і діабет. C15 H16 O2 Структурна формула: Молекулярна формула:

Номер слайду 8

Від теорії до практики. Дослідження №1 Негативний вплив пластику який знаходився в ґрунті на розвиток рослин (пшениця).

Номер слайду 9

Від теорії до практики. Дослідження №1 Негативний вплив пластику, який знаходився в ґрунті, на розвиток рослин (пшениця).1-ий тиждень:2-ий тиждень:3-ій тиждень:4-ий тиждень:

Номер слайду 10

Дослідження № 2маркування пластику – розроблена інтернаціональна система маркування. Вона виглядає як трикутник утворений стрілками з цифрою всередині.

Номер слайду 11

Від теорії до практики. Дослідження №3 Вплив води, яка зберігалась в пластиковій пляшці при температурі 30°C, на рослини (квасоля). Перший крок: Другий крок:

Номер слайду 12

Від теорії до практики. Дослідження №3 Вплив води, яка зберігалась в пластиковій пляшці при температурі 30°C, на рослини (квасоля). Дослідження №3 розпочали 14 листопада. На 13 день отримали перші результати: Через 3 дні:

Номер слайду 13

Від теорії до практики. Дослідження №3 Вплив води, яка зберігалась в пластиковій пляшці при температурі 30°C, на рослини (квасоля). Для подальшого дослідження залишаємо по 5 рослин в горщиках.

Номер слайду 14

Від теорії до практики. Дослідження №36-ий тиждень дослідження 5-ий тиждень дослідження

Номер слайду 15

Шляхи утилізації пластику в Україні На звалищах України накопичено більше 27 мільярдів тон сміття. В Україні відсутня культура сортування сміття, а переробляється лише 7% утворених побутових відходів. Кількість полігонів – 5848. Несанкціонованих звалищ - 3298.

Номер слайду 16

Шляхи утилізації пластику в селі Благодатне. Що нас чекає в майбутньому? Все залежить від того, що ми зробимо. Роблячи невеликі кроки щодня, ми можемо сприяти захисту природи. Природоохоронні акції «За чисте довкілля!»

Номер слайду 17

Просвітницька робота серед учнів та жителів села

Номер слайду 18

Робота над проектом «Смітити не можна переробити»

Номер слайду 19

Збір пластикових кришечок для воїнів АТО. Зв’язок з волонтерами Кіровоградської області : Савченко З. Д. та Сила Т. О.

Номер слайду 20

Спаси життя!Яка природа в нас чудованеземна, просто казкова!Якщо про неї добре дбати, то і користь будем мати. Кожен хоче щоб цвіла наша Україна,щоб бува вона квітуча, чиста і єдина. Хоче жити кожна та маленька мишка,але заважає пластикова кришка. Люди викидають просто так сміття, тож вони не дбають про своє життя. А могли б про світ подбати,кришечки у пункт здавати. Щоб спасти комусь життя, не викидаючи сміття. Хмелик Тетянаучениця 9 класу

pptx
Додано
23 березня 2021
Переглядів
2470
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку