Презентація "Чотирикутники" (8 клас, геометрія)

Про матеріал

Презентація "Чотирикутники" ( 8 клас, геометрія) містить означення, властивості чотирикутників (паралелограма, прямокутника, ромба, квадрата, дельтоїда) та приклади даних фігур в навколишньому середовищі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чотирикутники Підгірненська ЗОШ 2018

Номер слайду 2

Чотирикутником називається фігура, яка складається з чотирьох точок, які не лежать на одній прямій і з'єднані послідовно чотирма відрізками, які не перетинаються.

Номер слайду 3

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Номер слайду 4

Чотирикутники можуть бути опуклими і не опуклими.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Паралелограм Паралелограмом називається чотирикутник, у якого протилежні сторони попарно паралельні.

Номер слайду 8

квадрат ромб - 8. Діагоналі взаємно перпендикулярні. дельтоїд трапеція прямокутник паралелограм Властивості чотирикутників 1.Протилежні сторони паралельні. + 2.Протилежні сторони рівні. + 3. Всі сторони рівні. - 4. Протилежні кути рівні. + 5. Всі кути прямі. - 6. Діагоналі перетинаються і в точці перетину діляться пополам. + 7. Діагоналі рівні. - 9. Діагоналі є бісектрисами кутів. -

Номер слайду 9

Прямокутники в житті людини

Номер слайду 10

Яка з фігур є прямокутником?

Номер слайду 11

Прямокутником називається паралелограм, в якого всі кути прямі. Дано: АВСD – прямокутник Довести: АС = ВD Доведення АD = ВС – сторони прямокутника DС = DС – спільна сторона ∟D = ∟С = 90є - із означення прямокутника Δ АDС = Δ DВС- І ознака рівності трикутників Отже, АС = ВD. У прямокутнику діагоналі рівні.

Номер слайду 12

Ромб в житті людини

Номер слайду 13

Ромбом називається паралелограм, в якого всі сторони рівні . Діагоналі ромба взаємноперпендикулярні і є бісектрисами його кутів. Дано: АВСD – ромб Довести: DВ ┴ СА; DВ і СА – бісектриси Доведення (А D = С D, СВ = ВА – за означенням, АС = АС спільна) Δ АDС = Δ АВС- рівнобедрені - ІІІ ознака рівності трикутників DВ – висота, медіана, бісектриса DВ ┴ СА , DВ – бісектриса ∟Д і ∟В. Аналогічно, Δ DАВ = Δ DСВ. СА – бісектриса ∟С і ∟А.

Номер слайду 14

Яка з фігур є ромбом?

Номер слайду 15

Квадрат в житті людини

Номер слайду 16

Номер слайду 17

„Чорний квадрат” знаменита картина Казиміра Севериновича Малевича. Виставка 1915 р.

Номер слайду 18

«Вітрувіанська людина» Леонардо да Вінчі Леонардо да Вінчі встановив, що тіло людини вписується в коло і в квадрат.

Номер слайду 19

Квадратом називається паралелограм, в якого всі сторони і кути відповідно рівні. Квадратом називається прямокутник, в якого всі сторони рівні. Квадратом називається ромб, в якого всі кути рівні. Квадрат – ТУНЕЯДЕЦЬ!!!!

Номер слайду 20

„Квадратні ” дива ботаніки Китай. У південно-східній провінції Чжецзян ростуть дерева заввишки 3 – 5 метрів, що мають квадратний переріз. Японія. Селекціонер Томоюкі Оно вивів кавуни, що мають форму куба. Їх зручно перевозити. Ізраїль. Інститут сільськогосподарських досліджень. Виростили „квадратні помідори, які легко пакувати”. США. На замовлення авіакомпаній генетики „винайшли” кукурудзу, що має „квадратні” зерна. Під час „повітряних обідів” вони не скочуються з тарілки.

Номер слайду 21

„Книга рекордів Гінеса”. 1985 року в Шотландії надруковано найменшу в світі книгу „Старий король Коул” (85 екземплярів її мають квадратні аркуші розміром 1χ1 мм.),

Номер слайду 22

площа коло Ринг – квадратний поміст для боксу (англійське „коло” „круглий”). „хрестики-нулики” Вікторина 1)Добре відомо, що 52 = 25, 102 = 100, половина в квадраті – 1/4, третина в квадраті – 1/9, а чому дорівнює кут в квадраті? 2) Що знаходиться в середині квадрата? 3) Як називається квадрат, що не має жодного кута? (усмішка німецьких школярів). 4)Який квадрат називають круглим? 5)На глади грифельной доски,  Расчерченной в квадраты, Ведем сраженья я и ты, Бывалые солдаты. Це Вордсворт. Яку гру він мав на увазі? До речі, це улюблена гра Тома Сойєра. 

Номер слайду 23

повернути його на 90 градусів і встановити назад у вирізаний отвір лист перегнути вчетверо і спиляти кут у точці згинання. Практичні задачі а) Як агроному, не вимірюючи кутів чотирикутної земельної ділянки, пересвідчитись, що вона квадратна? б) Столяру треба виготовити підставку у формі квадрата. Що він повинен виміряти? в) Майстер-паркетник хоче пересвідчитись, що випиляні з дуба чотирикутники – квадрати. Що йому потрібно зробити? г) Швачка хоче переконатися, що виготовлена нею серветка квадратна. Як їй це зробити? д) Як за допомогою великого круглого терпуга випиляти малесенький квадратний отвір? е) У листі фанери випиляти квадратне віконце. Як найшвидше перевірити, що вирізаний чотирикутник є справді квадрат? ж) Як з довільного аркуша вирізати квадрат?

Номер слайду 24

Дельто́їд (від грецького δελτοειδής — «дельтовидний», схожий на букву дельта — чотирикутник, в якого суміжні сторони рівні.

Номер слайду 25

+ + + + + + + + + квадрат + + - + - + + + + ромб + - - - 8. Діагоналі взаємно перпендикулярні. дельтоїд трапеція прямокутник паралелограм Властивості чотирикутників 1.Протилежні сторони попарно паралельні. + + - - 2.Протилежні сторони рівні. + + - - 3. Всі сторони рівні. - - - - 4. Протилежні кути рівні. + + - - 5. Всі кути прямі. - + - - 6. Діагоналі перетинаються і в точці перетину діляться пополам. + + - - 7. Діагоналі рівні. - + - - 9. Діагоналі є бісектрисами кутів. - - - -

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Прокоф'єва Ніна Олександрівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
4 жовтня 2018
Переглядів
20377
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку