Презентація "Цікаві факти про царя Соломона"

Про матеріал
Можна використати при вивченні теми "Дружба і кохання".Твір Шолома-Алейхема "Пісня пісень" після онайомлення з біографією письменника на етапі подачі нового матеріалу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ЦАРЯ СОЛОМОНА

Номер слайду 2

Соломон – третій єврейський цар, легендарний правитель об’єднаного Ізраїльського царства в 965-928 рр. до н. е., в період його найвищого розквіту.

Номер слайду 3

1. Справжнє ім’я царя Соломона (Шломо) – Йедідія (Коханий Богом). Прізвисько Соломон – Мирний – він отримав за те, що, на відміну від свого батька, царя Давида, практично не воював.

Номер слайду 4

2. Всі знають, що Соломона називали наймудрішим з усіх людей. За легендою, свою мудрість він вперше довів, коли Бог запропонував йому на вибір будь-який подарунок. І Соломон попросив мудрість.

Номер слайду 5

3. Головним справою життя царя Соломона стало будівництво Єрусалимського Храму, що тривало багато років. Коли Храм був споруджений, цар прочитав спеціальну молитву, в якій просив Бога слухати всіх, хто прийде в Святилище, – євреїв і не євреїв.

Номер слайду 6

4. Традиційно вважається, що Соломон був автором трьох біблійних книг. В молодості він написав любовну поему – «Пісня Пісень» (Шир а-ширімо), в зрілості – повчальний збірник «Притчі» (Мішлен), а в старості – сумну книгу «Еклезіаст» (Коелет), що починається словами: «Суєта суєт – все суєта».

pptx
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
21 січня 2021
Переглядів
5577
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку