Презентація "Цікаві факти про Україну" до позакласного заходу до Дня Європи для учнів 7-х класів.

Про матеріал
Презентація "Цікаві факти про Україну" до позакласного заходу до Дня Європи для учнів 7-х класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про Україну Бєльська С. М.

Номер слайду 2

Українське містечко Рахів, розташоване серед Карпат, офіційно вважається географічним центром Європи. А сама Україна є найбільшою європейською державою, уся територія якої географічно розташована в Європі. Автор першої у світі Конституції — українець Пилип Орлик. 5 квітня 1710 його обрали гетьманом запорізького війська. Цього ж дня він оголосив «Конституцію прав і свобод війська Запорізького». У США Конституцію прийняли в 1787 р., у Франції та Польщі тільки в 1791 році.

Номер слайду 3

Олешківські піски часто називають українською «Сахарою». Площа пісків, які розкинулися на території кількох районів Херсонської області, становить понад 160 тисяч гектарів, що робить їх найбільшою пустелею Європи. На території України зосереджено 1/4 всіх запасів чорнозему на планеті. Чорноземні ґрунти при правильній обробці дають найбільшу кількість врожаю. Під час Другої Світової війни, німці навіть вивозили чорнозем на потягах.

Номер слайду 4

Найстарішим деревом в Україні вважається 1300-річний дуб в урочищі Юзефін Рівненської області. Одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень — це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем.  Пам’ятники відомому українському поетові Тарасу Шевченку встановлені в 1500 місцях по всьому світу.

Номер слайду 5

Станція метро «Арсенальна» у Києві — найглибша у світі. Вона проходить під землею на глибині 105 м. Станцію біля будівлі парламенту побудували у 1960 році, однією з перших.  Перша гасова лампа була винайдена у Львові у 1853 році, і цього ж року в одному зі Львівських госпіталів була проведена перша операція при гасовій лампі.

Номер слайду 6

Серед яскравих досягнень українського літакобудування — найбільший у світі літак АН-225 «Мрія», а також найпотужніший літак АН-124 «Руслан». Найдовший музичний інструмент у світі — це українська трембіта. Її довжина може досягати чотирьох метрів, а її звуки чутні більш ніж за десять кілометрів.

ppt
Додано
13 травня 2021
Переглядів
1691
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку