Презентація "Цікаві факти з життя Федора Тютчева"

Про матеріал
Презентація "Цікаві факти з життя Федора Тютчева"Презентація "Цікаві факти з життя Федора Тютчева"Презентація "Цікаві факти з життя Федора Тютчева"Презентація "Цікаві факти з життя Федора Тютчева"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти з життя Федора Тютчева. Підготували здобувачки вищої освіти групи 11-по Соколенко Анастасія. Лаврут Діана. Кудінова Дар‘я. Назарова Тамара

Номер слайду 2

Раїч, домашній учитель Федора Тютчева, після того, як юний поет відправився у Москву вчитися, став учителем для маленького Лермонтова.

Номер слайду 3

Свій перший вірш Тютчев Федір Іванович написав, коли йому було 11 років. Тютчев знав багато мов, а саме: давньогрецьку, німецьку, латину і французьку.

Номер слайду 4

Першою дружиною поета стала Елеонора Петерсон, яка була на цілих 4 роки старша за нього. Примітно, що взяв він її з 4 дітьми.

Номер слайду 5

Тютчев був занадто велелюбним – закрутивши роман з Ернестіною Дернберг, він став причиною нещастя Елеонори. Жінка, дізнавшись про роман свого чоловіка, намагалася покінчити своє життя самогубством, завдавши кілька серйозних поранень собі в груди кинджалом.

Номер слайду 6

1964 був для поета жахливим: в житті Тютчева сталася ціла низка несподіваних смертей. За короткий проміжок часу у нього померло двоє дітей, брат, мама, старший син, а потім улюблена дочка Машенька.

Номер слайду 7

У 1861 році вийшла на німецькій мові збірка віршів Тютчева. Федір Тютчев вважається класиком російської словесності.

Номер слайду 8

Кожній своїй коханій жінці поет присвячував вірші. Здоров’я підвело поета в 1873 році: спочатку у нього почалися сильні головні болі, різко почав падати зір і паралізувало ліву руку.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
Додано
18 квітня 2021
Переглядів
518
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку