Презентація "Цікавинки про світлофор"

Про матеріал
Презентація дистанційного інтерактивного заняття, яка містить практичні матеріали, допоможе творчо підготуватися до заняття, зробити його цікавим та насиченим. В ній представлено пасивний метод спілкування керівника гуртка із здобувачами освіти. Презентація стане у нагоді керівникам гуртка «Оригамі», учителям початкових класів, батькам.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас з оригамі «Цікавинки про світлофор»Підготувала керівник гуртка «Оригамі» Тосіч Л. М.

Номер слайду 2

Світлофор – це сигнальний електричний пристрій, ліхтар з червоними, зеленими і жовтими вікнами, для регулювання руху на перехрестях , майданах і пішохідних переходах, для сигналізації на залізничних переїздах. Перший в світі світлофор був винайдений Джоном Пік Найтом. Він складався з двох сигналів: червоного, зеленого кольору і працював на газу. Назва світлофора походить від двох слів: нашого слова «світло» і грецького «форос» - той, що несе. Отже в перекладі це слово означає: той, що несе світло.

Номер слайду 3

Які бувають світлофори? Транспортний Пішохідний Залізничий

Номер слайду 4

Мудрі поради світлосфора. Пам’ятка з правил дорожнього руху: Ходити по тратуарах і пішохідних доріжках, дотримуючих правої сторони. Перед тим, як починати перехід через вулицю чи дорогу, треба зупинитись і приготуватися до переходу, поглянути на обидві сторони (спочатку на ліву, потім на праву) і лише тоді розпочинати рух. Перетинати проїжджу частину по назначених пішохідних переходах.Іти, а не бігти через дорогу. Допомагати в переході вулиці тому, хто цього потребує (незрячим, людям похилого віку, малюкам).

Номер слайду 5

Покроковий майстер- клас з виготовлення світлофора в техніці оригамі1. Підготувати робоче місце.2. Підготувати інструменти та матеріали: - 3 кольорові квадрати однакової форми (червоний, жовтий, зелений) - клей-олівець - картон для закладки - фломастери

Номер слайду 6

Спробуйте власноруч створити світлофор закладку в техніці оригамі. Сигнали світлофора будуть оригінально виглядати у формі фігурок тварин. Для роботи візьміть квадратик і зробіть за схемою (1,2,3,4).

Номер слайду 7

Розфарбуйте мордочки за допомогою фломастерів та приклейте на картон. Закладка готова!

Номер слайду 8

Зразки закладок світлофорів

Номер слайду 9

Посилання на інтернет:https://vilashes.ru/uk/svetofor-iz-cvetnogo-kartona-svetofor-iz-kartona-svoimi.hthttps://azbukivedia.ru/blog/master-klassy/kak-sdelat-zakladku-vesyolyy-svetofor-vmeste-s-rebyonkom/https://ped-kopilka.ru/blogs/larisa-zinovevna-fedorova/aplikacija-iz-bumagi-origami-svetofor.htmlhttps://www.hotpng.com/free-png-clipart-gyupuhttps://infourok.ru/pedagogicheskiy-proekt-moy-drug-svetofor-3563976.html

pptx
Додав(-ла)
Tosich Larysa
Додано
20 травня 2020
Переглядів
2776
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку