Презентація "Цілющі українські напої"

Про матеріал
Презентація до бінарного уроку-практикуму "Цілющі українські напої", який проводився в рамках інтегрованого тижня "Українська кухня"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

І солодкий, і гіркий Чай духмяний, запашний. Зцілить хворь, і як на те Навіть втому прожене. Сил нових він додає, Друзів всіх за стіл зове... І з подякою весь світ Славить чудо-еліксир!

Номер слайду 2

Які види чаїв вам відомі? Який посуд використовують для заварювання чаю? Як правильно заварити чай в заварнику? Що таке розчинення? Який розчинник ви використаєте для приготування чаю? Чому в повітрі відчувається аромат чаю?

Номер слайду 3

Історія чаю Батьківщиною чаю є Китай. Перше згадування про чайну рослину зафіксували у I столітті нашої ери, за правління династії Хань - тоді ж з'явився ієрогліф "ча". Але є дані, що китайці знали чай вже у III столітті до нашої ери. У Китаї складена романтична легенда 2737 року до нашої ери про те, як виявили чайний кущ. В чашку божественного хлібороба Шень Нуна випадково потрапили листя чайного дерева. Спробувавши відвар, він був вражений його смаком і тонізуючим ефектом, і став пити щодня. Шлях чаю до Європи був довгим, складним та тернистим. Тому на територію нашої країни чай потрапив у XVIII. Але для селян чай був майже недоступний, вони пили його лише в особливих випадках. Тому-то і виник вираз «Чаєм побалуватися».

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Практична робота Технологічна послідовність приготування цілющих українських напоїв М'ятного чаю з лимоном Липового чаю Калинового чаю з медом Чаю з мелісою Чай з чебрецем

Номер слайду 7

Правила безпечної роботи з гарячими рідинами, ножем та електрочайником

Номер слайду 8

Завдання приготувати напій за інструкційно-технологічною картою, ознайомитись з цілющими властивостями приготованого напою, дослідити органолептичні (колір, смак, консистенцію, аромат) властивості напою та результати спостереження та дослідження занести до форми звіту

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Сервірування чайного столу Презентація та дегустація напоїв

Номер слайду 11

1. Чи сподобався вам урок? 2. Що найбільше сподобалось? 3. Що нового узнали на уроці? Рефлексія

ppt
Пов’язані теми
Технології, Розробки уроків
Додано
31 жовтня 2019
Переглядів
1562
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку