Презентація "Ціни, їх види та функції"

Про матеріал
Презентація "Ціни, їх види та функції"Презентація "Ціни, їх види та функції"Презентація "Ціни, їх види та функції"Презентація "Ціни, їх види та функції"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ціни, їх види та функції

Номер слайду 2

Ціна - грошовий вираз вартості, кількості грошей, що сплачується за одиницю товару або послуг. Ціна за будь-який товар складається з собівартості і прибутку. Їх наявність обов’язкова.

Номер слайду 3

Функції цін. Облікова аналітична: забезпечує облік результатів господарювання і їх прогнозування. Стимулююча: сприяє раціональному використанню обмежених ресурсів. Розподільча: впливає на розподіл ресурсів, доходів та фінансів в суспільстві. Регулююча: здійснює збалансування між попитом і пропозицією.

Номер слайду 4

Ціноутворення - процес обгрунтування, затвердження, перегляду цін і тарифів, визначення їх рівня, співвідношення і структури.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Діяльність підприємства по оптимізації ціни досягається для таких цілей:виживання на ринку (для збереження ринку треба встановити низькі ціни);максималізація прибутку;лідерство на ринку: досягається шляхом зниження витрат і одержанням високого прибутку, встановлюються низькі ціни;лідерство в якості товарів - встановити відносно високі ціни.

Номер слайду 7

Усі ціни поділяються на 2 великі групи: виробничі та споживчі. Виробнича ціна - це ціна, за якою реалізується продукція і надаються послуги іншим підприємствам та організаціям. Кошторисні ціни (ціни в будівництві). Тарифи на перевезення всіма видами транспорту і на виробничі послуги.

Номер слайду 8

Виробничі ціни розподіляються на: Гуртові ціни, за якими державні, колективні, приватні підприємства розраховуються між собою;Закупівельні ціни: використовуються при заготівлі продукції.

Номер слайду 9

Споживчі ціни на товари і послуги, що реалізуються населенню включають: Роздрібні ціни - ціна, за якою купує населення; побутові, транспортні, туристичні тарифи, ціна на харчування, ціна за житло.

Номер слайду 10

Оптова ціна - ціна, за якою оптово-збутові бази відпускають товари роздрібним організаціям та іншим споживачам (відпускна ціна підприємства + збутові націнки оптових організацій і податку на вартість додану оптово-збутовими базами)!

pptx
Додано
18 квітня 2021
Переглядів
7439
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку