Презентація "Цінуй життя"

Про матеріал
Данний матеріал допоможе класному керівнику розповісти дітям про шкідливі звички не лише на соціальному рівні, а й психологічному.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Життя – найвища цінність .

Номер слайду 2

АВТОР ПРАКТИЧНИЙ ПСИХОЛОГ – ОСАДЧА С.А. .

Номер слайду 3

Ви дізнаєтесь про : залежність здоров’я від шкідливих звичок та психологічні аспекти, що спонукають до їх виникнення. Навчитесь: уникати шкідливих звичок, та набувати корисних.

Номер слайду 4

Психологічний вплив переконання зараження навіювання наслідування мода чутки

Номер слайду 5

Переконання це метод свідомого та організованого впливу на психіку індивіда через звернення до його критичного судження. його використовують для перетворення інформації, котра повідомляється, на систему установок і принципів індивіда,спрямоване на зняття своєрідних фільтрів на шляху інформації до свідомості і почуттів людини.

Номер слайду 6

Зараження Зарження - наймасовіший спосіб інтеграції групової діяльності виникає за значного скупчення людей — на стадіонах, у концертних залах, на карнавалах, мітингах тощо. однією з його ознак є стихійність. Зараження - психологічний вплив на особистість у процесі спілкування і взаємодії, який передає певні настрої, спонуки не через свідомість та інтелект, а через емоційну сферу.

Номер слайду 7

Навіювання Навіювання, або сугестія — це метод впливу на психіку людини, пов 'язаний з істотним зниженням її критичності до інформації, що надходить, відсутністю прагнення перевірити її достовірність, необмеженою довірою до її джерел.

Номер слайду 8

Наслідування найпоширеніша форма поведінки людини у міжособистісній взаємодії. це процес орієнтації на певний приклад, взірець, повторення і відтворення однією людиною дій, вчинків, жестів, манер, інтонацій іншої людини, копіювання рис іі характеру та стилю життя.

Номер слайду 9

Мода це форма стандартизованої масової поведінки людей, що виникає стихійно під впливом настроїв, смаків, захоплень, які домінують у суспільстві.

Номер слайду 10

Чутки Це повідомлення, що надходить від однієї або більше осіб, про нічим не підтверджені події. Як правило, вони стосуються важливих для певної соціальної групи чи людини явищ, заторкують актуальні для них потреби та інтереси. Очікування одержати задоволення в інформації є головним мотивом сприймання і відтворення почутого (чутки).

Номер слайду 11

Звички: - корисні - шкідливі

Номер слайду 12

Що таке шкідливі звички? Шкідливі звички – це паління сигарет, вживання спиртних напоїв, наркотичних чи токсичних речовин.

Номер слайду 13

Куріння – найпоширеніша шкідлива звичка. Сигарети містять нікотин, отруйні смоли і багато інших канцерогенів. КУРІННЯ

Номер слайду 14

Куріння, зокрема й пасивне, спричиняє такі хвороби: рак ротової порожнини, гортані, стравоходу, трахеї, бронхів, легень, шлунку, нирок, товстої кишки, сечового міхура, шийки матки; серцево-судинної системи; пародонтоз; дихальних шляхів; остеопороз; катаракту і сліпоту; безпліддя, імпотенцію; психічні хвороби.

Номер слайду 15

Запам’ятай! Куріння особливо шкодить дітям. Курці часто хворіють на рак легенів. Намагайся не перебувати в одному приміщенні з курцями. Ніколи не кури. Щоб позбутися куріння, необхідно мати дуже сильну волю.

Номер слайду 16

Життя до куріння та після

Номер слайду 17

АЛКОГОЛІЗМ Алкоголізм - це важка недуга. На неї захворіють ті, хто часто вживає спиртні напої. В алкоголіків хвора печінка, порушується робота серця, погіршуються розумові здібності, руйнується особистість

Номер слайду 18

Алкоголізм спричиняє хвороби: печінки; шлунково-кишкового тракту; підшлункової; серця; нервової системи; психічні.

Номер слайду 19

ЗАПАМ’ЯТАЙ! Алкоголізм – це важка недуга, її слід лікувати. Найкращий спосіб не стати алкоголіком – не вживати спиртного. П’яна людина небезпечна для інших, бо вона не контролює своїх вчинків. уникай п’яниць.

Номер слайду 20

ЖИТТЯ ДО ТА ПІСЛЯ АЛКОГОЛЮ

Номер слайду 21

Наркоманія Наркоманія - це захворювання, що виникає у разі систематичного вживання речовин, які включені до списку наркотиків, та проявляється психічною та фізичною залежністю від них.

Номер слайду 22

Запам’ятай! Наркоманія важко виліковується. Поширення наркотиків, примус до їх вживання – тяжкий карний злочин. Серед наркоманів багато хворих на небезпечні інфекційні хвороби, у тому числі, на снід. Ніколи не пробуй наркотиків.

Номер слайду 23

Життя до наркотиків та після

Номер слайду 24

Запам’ятай! Шкідливі звички – це куріння, алкоголізм, наркоманія . Шкідливих звичок легше набути, ніж потім позбутися їх. Набуваючи шкідливих звичок, ти власними руками руйнуєш своє здоров’я.

Номер слайду 25

КОРИСНІ ЗВИЧКИ -правильне харчування; -фізичні вправи; -прогулянки на свіжому повітрі; режим дня;

Номер слайду 26

Правильне харчування Правильне харчування — це вживання різноманітних продуктів, які дають усі поживні речовини, необхідні для підтримання здоров'я.

Номер слайду 27

Фізичні вправи Фізичні вправи — рухові дії, що виконуються у спеціально визначених умовах, які вимагають прояву та вдосконалення рухових якостей.

Номер слайду 28

Прогулянки на свіжому повітрі Перебування дитини на свіжому повітрі позитивно впливає на обмін речовин, сприяє поліпшенню апетиту, засвоєнню харчових продуктів та забезпечує загартовувальний ефект.

Номер слайду 29

Режим дня Режим дня - це чіткий розпорядок життя протягом доби, що передбачає чергування неспання і сну, а також раціональну організацію різних видів діяльності. Правильний, відповідний віковим можливостям режим зміцнює здоров'я, забезпечує працездатність, успішне здійснення різноманітної діяльності, охороняє від перевтоми.

Номер слайду 30

Режим дня

Номер слайду 31

Психологічно здорова людина, коли має: 1.Позитивну ідентичність (розвиток самоповаги та поваги для інших). 2.Емоційне благополуччя (самоконтроль,керування стресами,мотивація успіху,гартування волі). 3.Інтелектуальне благополуччя (уміння вчитись,аналіз проблем,ухвалення рішень,критичне і творче мислення). 4.Духовне благополуччя (орієнтування на загальнолюдські цінності,пізнавальні,естетичні,етичні потреби, потребу в самореалізації).

Номер слайду 32

Психологічне здоров’я – це стан душевного благополуччя(комфорту),адекватне ставлення до навколишнього світу,відсутність хворобливих психічних явищ(фобій,неврозів)

Номер слайду 33

Психологічно здорова людина : не відчуває страхів, коли на цього немає реальних підстав; не боїться брати відповідальність за свої вчинки; воліє мислити самостійно.

Номер слайду 34

ppt
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
4 жовтня 2021
Переглядів
970
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку