Презентація "Давайте знайомитись!"

Про матеріал
Презентаційний матеріал, який допоможе вчителю першого класу провести перші батьківські збори.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Давайте знайомитись!Ранкова зустріч. Тривалість: 15-25 хвилин вранці кожного дня. Мета проведення:створення позитивної атмосфери на весь період перебування дітей у школі. Завдання ранкових зустрічей:опанування різноманітними соціальними та навчальними навичками, об'єднання дитячого колективу.

Номер слайду 3

Основні компоненти ранкової зустрічі Вітання. Групове заняття. Щоденні новининовинановина. Обмін інформацією

Номер слайду 4

НУШБатькам першокласників про НУШ –Нова українська школа

Номер слайду 5

НУШ

Номер слайду 6

Номер слайду 7

ЦИКЛИ

Номер слайду 8

1цикл2цикл. ПОЧАТКОВА ШКОЛА

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Шкільне оснащення. Мультимедійна дошка – діти мають змогу за допомогою дотику виконувати різноманітні інтерактивні вправи. Це допомагає краще засвоювати освітню інформацію. Ми можемо оформити класну кімнату так, як ми захочемо. НУШ дозволяє політ фантазії. Школа повністю забезпечує дітей підручниками. Купувати ніяких книг для освіти не треба!Шкільна форма є не обов’язковою. Але одяг учня має бути досить естетичним, солідним і акуратним.

Номер слайду 12

Дитячі роботи. Грамоти, дипломи. Нагороди з конкурсів.

Номер слайду 13

“Компетентність – динамічна комбінація знань, способів мислення, поглядів, цінностей, навичок, умінь, інших особистих якостей, що визначає здатність особи успішно провадити професійну та/або подальшу навчальну діяльність”. Ключові компетентності – ті, яких кожен потребує для особистої реалізації, розвитку, активної громадянської позиції, соціальної інклюзії та працевлаштування і які здатні забезпечити особисту реалізацію та життєвий успіх протягом усього життя.

Номер слайду 14

- Спілкування державною (і рідною, у разі відмінності) мовами- Спілкування іноземними мовами- Математична компетентність- Основні компетентності у природничих науках і технологіях- Інформаційно-цифрова компетентність- Уміння вчитися впродовж життя- Ініціативність і підприємливість- Соціальна та громадянська компетентності пов’язані з ідеями демократії, справедливості, рівності, прав людини, добробуту та здорового способу життя, з усвідомленням рівних прав і можливостей- Обізнаність та самовираження у сфері культури- Екологічна грамотність10 ключових компетентностей НУШ

Номер слайду 15

- Цілісна особистість, усебічно розвинена, здатна до критичного мислення.- Патріот з активною позицією, який діє згідно з морально-етичними принципами і здатний приймати відповідальні рішення, поважає гідність і права людини.- Інноватор, здатний змінювати навколишній світ, розвивати економіку за принципами сталого розвитку, конкурувати на ринку праці, учитися впродовж життя. Випускник НУШ (який він?)

Номер слайду 16

Батьки. Вчитель. Пам’ятайте, яким би професіоналом не був учитель, він не зможе нічого зробити сам. Тільки разом ми зможемо досягти успіхів. 1 долоня – це ви, 2 – це вчитель, а оплески – це успіх вашої дитини.

Номер слайду 17

Головною ознакою НУШ є тісна співпраця у так званому педагогічному трикутнику: учень, батьки, учитель. В основі педагогіки партнерства – спілкування, взаємодія та співпраця між учителем, учнем і батьками. Учні, батьки та вчителі, об’єднані спільними цілями та прагненнями, є добровільними та зацікавленими однодумцями, рівноправними учасниками освітнього процесу, відповідальними за результат. Основні принципи цього підходу: повага до особистості; • доброзичливість і позитивне ставлення; • довіра у відносинах; • діалог – взаємодія – взаємоповага; принципи соціального партнерства (рівність сторін, добровільність прийняття зобов’язань, обов’язковість виконання домовленостей)розподілене лідерство (проактивність, право вибору та відповідальність за нього, горизонтальність зв’язків); Василь Сухомлинський казав: «Тільки разом із батьками, спільними зусиллями, вчителі можуть дати дітям велике людське щастя».

pptx
Додано
27 грудня 2023
Переглядів
402
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку