Презентація "Давній Рим: від царства до республіки"

Про матеріал
Презентація складається з 7 слайдів. 1- назва; 2 - характеристика у вигляді схеми, що роз'яснює політичний устрій в добу царського періоду Римської імперії; 3 - історична хронологія, у вигляді схеми показана громадянська війна між римлянами в ході якої політичний устрій став республіканським; 4 - пояснення терміну республіка; 5 - схема системи управління в Давньому римі; 6 - описане римське право; 7 - домашнє завдання з посиланням на ресурс "WordWall".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Давній Рим: від царства до республіки. Калугіна Юлія Володимирівна

Номер слайду 2

Правління в добу Царський період (753 - 509 рр. до н.е.)Сенат – рада старійшин, яку обирали з патриціїв. У давньому Римі – головна державна рада при цареві. В цей період Рим розвивався за прикладом Спарти.

Номер слайду 3

Хронологія: Царський період (753 - 509 рр. до н.е.), Період республіки (509 - 27 рр. до н.е.), Римська імперія (27 р. до н.е. - 476 р.)

Номер слайду 4

Латинський вираз res publica  означаєзагальна справа = демократія. Період республіки (509 - 27 рр. до н.е.)Республіка – держава, якою керують люди, обрані народом на певний термін. Першим консулом Римської республіки став Юній Брут

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Римське право — система загальнообов'язкових правил поведінки, встановлених Римською державою у 449 р. до н.е. “Закон ХІІ таблиць”.“Закони ХІІ таблиць”  — робота спеціально створеної комісії з 10 чоловік (decemviri legibus scribundis) і представляв собою збірку законів, що регулювали практично усі галузі життя (в юридичному плані — дії/ події, що мали місце повсякчас).

Номер слайду 7

Домашнє завдання. Опрацювати § 45, усно відповісти на запитання на с. 2022. Виконати тестування та скріншот додати в гугл-клас https://wordwall.net/uk/resource/70292934

pptx
Додано
28 березня
Переглядів
608
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку