Розвиток суспільства і держави в Давній Греції: від епохи палаців до поліса. Афіни та Спарта

Про матеріал
Сформувати уявлення про природно-географічні та кліматичні умови Лаконіки та її населення, про основні заняття та повсякденне життя; розкрити причини виникнення Спартанської держави та державного устрою; удосконалити навички порівняння однотипних явищ, установлення причинно-наслідкових зв’язків, формувати вміння висловлювати власну думку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток суспільства і держави у Давній Греції: від епохи палаців до поліса. Афіни та Спарта

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Крито-Мікенська доба у історії ГреціїРеформи Солона. ПОДІЛИВ УСЕ НАСЕЛЕННЯ ПОЛІСА НА ЧОТИРИ РОЗРЯДИ ЗА МАЙНОВИМ ПРИНЦИПОМ ALLВІД КОЖНОГО З ЧОТИРЬОХ РОЗРЯДІВ ОБИРАЛИ ПО 100 ОСІБ ДО «БУЛЕ» (ОРГАН УПРАВЛЯННЯ ПОЛІСОМ), ЯКУ НАЗВАЛИ «РАДА ЧОТИРЬОХСОТ»Солон (грец. Σόλων, близько 640 до н. е. — 558 до н. е.) — афінський політик, айсимнет, реформатор і законодавець, елегійний поет доби архаїки, один із «семи мудреців». Заклав основи Афінської демократіїскасував боргове рабство

Номер слайду 4

тиран Пісістратправління Пісістрата запам’яталось афінянам як доба економічного та культурного розвитку їхньої держави

Номер слайду 5

Реформи Клісфена. Він підніс роль народних зборів (екклесії). «Буле» розширили до 500 осіб, але до цієї ради почали набирати інакше: старі роди втратили змогу диктувати свої умови.

Номер слайду 6

Остракізм «суд черепкі́в», — політичний метод боротьби проти політичних супротивників як спосіб уникнути загрози демократії з боку надміру впливових осіб, запобігання тиранії у деяких полісах Стародавньої Греції, зокрема в Атенах

Номер слайду 7

Перікл. Перікла обирали стратегом близько 15 разів.

Номер слайду 8

Стародавня Спарта. Два царіРада старійшиннародні збори

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Апелла — назва народних зборів у Спарті, куди входили всі воїни після 30 років. Ефори — 5 вищих урядових осіб у Спарті, які контролювали виконання законів Лікурга та мали право контролю над усіма спартіатами, навіть царями. Герусія — вищий державний орган у Спарті. Складалася з геронтів (урядовців, за віком не молодших 60 років), яких обирали довічно.

pptx
Додано
2 квітня
Переглядів
461
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку