Презентація. "Давньогрецькі міфи. 12 верховних божеств Олімпу"

Про матеріал
Презентація до уроку зарубіжної літератури "Давньогрецькі міфи. 12 верховних божеств Олімпу" включає визначення поняття "міф", короткі відомості про головних давньогрецьких богів та їх зображення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Буригіна Ірина Володимирівна вчитель російської мови та зарубіжної літератури КЗ “НСЗШ № 24” м.Нікополь

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Зевс (дав.-гр. Ζεύς),— у давньогрецькій міфології головний з богів-олімпійців, бог грому і блискавок.

Номер слайду 4

Ге́ра (грец. Ήρα) -давньогрецька богиня,   старша дочка Кроноса й  Реї, сестра і дружина Зевса, покровителька шлюбу, сімейного вогнища.

Номер слайду 5

Афіна — богиня мудрості, справедливої війни і ремесел, донька Зевса і титаніди Метіди. Вважалася винахідницею і покровителькою більшості наук, мистецтв, духовних занять, землеробства, ремесел. 

Номер слайду 6

Гефе́ст  — давньогрецький бог  вогню та ковальства, що на відміну від інших богів не цурався фізичної праці. Мав владу над вулканами. Син Зевса й Гери , відомий створенням чудесних речей для богів і героїв.

Номер слайду 7

Аполло́н, Феб — осяйний,— один із олімпійських богів, покровитель музики, віщування й лікування. Син Зевса й Лето, брат Артеміди.

Номер слайду 8

Артем́іда  — в давньогрецькій міфології дочка Зевса й Лето, сестраАполлона, первісно шанована як богиня тваринного й рослинного світу. За пізнішими віруваннями, богиня мисливства, лісів і гір.

Номер слайду 9

Посейдон – бог морів, у стародавніх греків – друге божество за значенням після Зевса. Як уособлення мінливої і бурхливої ​​водної стихії Посейдон був тісно пов’язаний з землетрусами і вулканічною діяльністю.

Номер слайду 10

А́рес, іноді Аре́й,— у давньогрецькій міфології бог  війни. Син Зевса й Гери. На відміну від Афіни— богині чесної та справедливої війни, Арес надавав перевагу війні підступній та кривавій.

Номер слайду 11

Афродіта – одна з 12 верховних божеств Олімпу, богиня вроди й кохання, мати Ероса, цариця німф і грацій.    Народилася з морської піни. Вона допомагає закоханим і карає тих, хто зневажає кохання.

Номер слайду 12

Деметра – в Стародавній Греції уособлювала продуктивну силу природи, але не дику, як колись Артеміда, а «впорядковану», «цивілізовану», ту, що проявляється в закономірних ритмах. Деметра вважалася богинею землеробства, яка управляє щорічним природним циклом оновлення та ув’ядання. Вона ж керувала і кругообігом людського життя – від народження до смерті. 

Номер слайду 13

Гермес – найдавніший догрецький бог доріг і польових межей, всіх кордонів, що відокремлюють одне від іншого. Через свого споконвічного зв’язку з дорогами Гермес пізніше шанувався як посланник богів з крилами на п’ятах, покровитель подорожей, купців і торгівлі. Його культ зв’язувався також з уявленнями про спритність та хитрість.

Номер слайду 14

Гестія – богиня-покровителька домашнього вогнища, сімейних та общинних зв’язків. Жертовники Гестії стояли в кожному давньогрецькому будинку і в головному громадському будинку міста, всі громадяни якої вважалися однією великою родиною.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Філатова Марія Олегівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
24 березня 2019
Переглядів
6272
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку