Презентація: "Декупаж Великодніх яєць"

Про матеріал
Декупаж – найпростіша, але одна з найефектніших технік декорування яєць на Великдень. Декупаж із легкістю може виконати навіть маленька дитина. У презентації показано послідовне виготовлення роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Декупаж великодніх яєць. Підготувала вчитель трудового навчання Ромалійська К.І.

Номер слайду 2

Декупа́ж (фр. découpage, від découper — «вирізати») — техніка декорування різних предметів, заснована на приєднанні малюнка, картини або орнаменту (зазвичай вирізаного) до предмета і подальшому покритті отриманої композиції лаком заради збереження, довговічності і особливого візуального ефекту. При виконанні роботи в даній техніці, спочатку вирізають надрукований малюнок на папері, а вже потім приклеюють його на виріб, який треба задекорувати.

Номер слайду 3

Історія. Техніка декупаж з'явилася в Німеччині в кінці ІХ століття. Під час хрестових походів лицарі привозили меблі виготовлення з цінних порід дерев прикрашені декоративним різьбленням, які в свою чергу виглядали багато та вишукано. Тому такі речі були рідкістю і коштували дуже дорого. Але майстри часу не гаяли і знайшли вихід, підробляти дорогоцінні східні інкрустації. На меблі які виготовлялися на місцевих підприємствах наклеювали вирізані малюнки з паперу, розфарбовували та наносили декілька шарів лаку для деревини.

Номер слайду 4

Декупаж в наш час. До нас техніка декупаж прийшла не досить давно, але набула великого поширення. В наш час його використовують не тільки для декорування меблів, а і для створення подарунків. Основне завдання — надати старим предметам — нового життя. Це можуть бути: горщики для квітів, книги, посуд, шкатулки, вази, навіть можна застосовувати для одягу та взуття.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Щоб зробити такі писанки, нам потрібні порожні курячі яйця. У цьому допоможуть батьки, поясняю як це зробити. Беремо куряче яйце і робимо дві дірочки з двох сторін зубочисткою і через дірочку видуваємо вміст. Потім яйце промити холодною водою. А тепер приступаємо до роботи. Для роботи нам знадобиться: куряче яйце, пінопластове або дерев’яне бажано біле, або крашене, клей ПВА, кисть для клею, паперові серветки з дрібним малюнком.

Номер слайду 10

1. Розділяємо шари серветки, вирізаємо малюнок

Номер слайду 11

2. Прикладіть вирізану картинку до яйця. На картинку нанесіть клей ПВА пензликом.

Номер слайду 12

3. Обклейте все яйце малюнкамиякі вирізали.

Номер слайду 13

4. Даємо висохнути. За бажанням домальовуємо фарбами та покриваємолаком.

Номер слайду 14

Ваше пасхальне яйце в стилі декупаж готове. Дякую за увагу!

pptx
Додано
20 квітня 2021
Переглядів
1612
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку