Презентація: "Картонний корабель"

Про матеріал
У презентації показано послідовні дії, як виготовити великий корабель з картону. Підходить для уроку з трудового навчання для хлопців.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Картонний корабель. Підготувала вчитель трудового навчання Ромалійська Кристина Іванівна

Номер слайду 2

Щоб зробити кораблик з картону нам, знадобиться товстий гофрований картон. І ще: ножиці; набір кольорового паперу; клей; олівець; скотч; лінійка.

Номер слайду 3

Придумайте модель майбутнього вітрильника. Намалюйте його на папері і зробіть креслення: дно – 1 деталь, борти – 2 деталі, корми – 1 деталь, перекладина для щогли – 2 деталі. Підставка для штурвалу (1 деталь) вирізається по контуру мису. Вона має Г-подібну форму. Взагалі весь такелаж вітрильника краще робити в процесі складання.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Тепер треба зібрати і склеїти нашу модель.

Номер слайду 6

Виріжте з кольорового паперу парус і, проткнувши його в двох місцях, встановіть на щоглі. На верхівку фок-щогли приклейте. Для встановлення першої щогли потрібно склеїти бухту з декількох картонних гуртків. Ілюмінатори для двухмачтового вітрильника можна вирізати ножем для паперу.

Номер слайду 7

Корабель можна пофарбувати фарбами, або обклеїти кольоровим папером. Паперові вітрила можна замінити на тканину. Все інше це ваша уява і фантазія. Бажаю вам творчого настрою.

pptx
Додано
20 квітня 2021
Переглядів
1194
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку