Презентація "День матері"

Про матеріал
Презентацію можна використовувати під час проведення виховних годин до Дня матері, а також під час проведення виховних заходів, родинних свят до Дня матері.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Д Е Н Ь М А Т Е Р І

Номер слайду 2

За день до свого народження дитина запитала у Бога: Я не знаю, навіщо я йду в цей світ. Що я повинен робити?Бог відповів:- Я подарую тобі ангела, який завжди буде поруч з тобою. Він тобі все пояснить. Але як я зрозумію його, адже я не знаю його мову?

Номер слайду 3

- Ангел буде вчити тебе своєї мови. Він охоронятиме тебе від усіх бід.

Номер слайду 4

- Як і коли я повинен вернутися до тебе? - Твій Ангел скаже тобі усе.

Номер слайду 5

- А як звуть мого ангела?

Номер слайду 6

- Неважливо як його звуть, у нього багато імен. Ти будеш називати його «Мама».

Номер слайду 7

Матір – продовжувачку роду, шанували в усі часи. Одним з найдавніших свят, присвячених матері, вважається фестиваль на честь богині Реі, дружини бога Кроноса та матері численних богів і богинь, який відзначали навесні в Стародавній Греції.       Приблизно в 250 році до н.е. в Римі почали відзначати релігійне свято, присвячене богині-матері Кібеле (Cybele), яке тривало три дні – з 15 по 18 березняІсторія свята

Номер слайду 8

На початку 17 століття в Англії в четверту неділю Великого посту стали святкувати неділю матері (Mothering Sunday) – свято всіх матерів Англії. У цей день було прийнято провідувати мам і приносити їм у подарунок спеціальний торт, який так і називався «материнський торт». Традиція вітати матерів тортом, прикрашеним 12 кульками марципана, збереглася у Великобританії і до наших часів

Номер слайду 9

Історія святаІсторія свята розпочалася у 1914 році в США – там вперше 8 травня на державному рівні відзначили День матері. Ідея, щоправда, виникла ще в 1872 році – Джулія Ворд намагалася впровадити день, який символічно об'єднав би всіх матерів у боротьбі за мир. Незважаючи на влаштовувані нею демонстрації і мітинги, держава її ініціативу проігнорувала.

Номер слайду 10

На початку ХХ століття ідея отримала друге життя – Анна Джарвіс буквально атакувала листами держустанови, законодавчі органи і просто видатних людей з проханням заснувати свято. У неї, правда, були особисті мотиви – матір Анни, Мері, колишня відомою громадською діячкою, яка боролася за розвиток охорони здоров'я в США, передчасно померла. В пам'ять про неї Джарвіс все ж таки вдалося добитися свого. У 1910 році штат Вірджинія першим визнав День матері офіційним святом. Вже чотири роки потому президент США Вудро Вільсон оголосив другу неділю травня національним святом всіх матерів. За Штатами ініціативу підхопили ще 85 країн.

Номер слайду 11

До України свято дісталося завдяки українській громаді. Так, Союз українок Канади в 1928 році вперше організував День матері. Через рік його відзначали вже й у Львові, але в 1939 році радянська влада торжество заборонила. Так тривало аж до 10 травня 1999 року. У цей день президент України Леонід Кучма підписав указ, яким було встановлено, що День матері щорічно відзначається у другу неділю травня.

Номер слайду 12

В різних країнах свої звичаї і традиції. Наприклад, в США та Австралії на День матері приколюють до одягу квітку гвоздики. При цьому кольорова гвоздика показує, що матір людини жива, а біла – що її на цьому світі вже немає. У Мексиці на День матері в католицьких церквах на месах виконують особливу пісню, "Las mañanitas", а потім влаштовують святкові обіди. В Австрії ж у другу травневу неділю в ресторанах з'являється спеціальне меню для мам. Деякі країни в цей день влаштовують благодійні акції в будинках престарілих.

Номер слайду 13

Часто в якості подарунків вибирають те, що зроблено власноруч, присвячують матерям вірші, пісні та картини. Популярні квіти, цукерки і різноманітні листівки. А також те, що зможе порадувати саме вашу маму. Але не варто забувати, що найнеобхіднішим і цінним подарунком для мам є наша увага. Так що постарайтеся провести цей час поруч з людиною, котра присвятила вам все життя.

Номер слайду 14

Ставлення до матері – це наріжний камінь усіх моральних людських чеснот. Тож давайте невпинно плекати в наших серцях любов, турботу про матерів, давайте вчитися бути вдячними мамам, давайте спробуємо говорити нашим ненькам теплі слова, щоб потім не дорікати собі за образи, які нанесли, за невияв ніжності, за несказані вчасно лагідні слова.

Номер слайду 15

Немає на світі більш сильної любові, ніж любов матері…style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 16

Дорогі Матусі!Нехай у цей весняний день, як і у всі наступні, на Вашому обличчі буде сяюча посмішка.

Номер слайду 17

Хай стелиться Вам доля рушниками,Хай береже від злого майбуття. Із всіх доріг вертайтеся до мами,Тоді, коли в вас щастя і біда.

Номер слайду 18

Презентацію підготувала класний керівник 5-Г класу. НВК № 209 «Сузір»я» м. Києва. Марія мазко

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 травня 2020
Переглядів
8860
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку